Διαβεβαιώσεις Φώλια στη Βουλή για τη συνέχεια του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων
Τη διαβεβαίωση ότι η θεσμοθέτηση των Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα δεν θα επηρεάσει ή υποκαταστήσει το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων παρείχε την Τετάρτη στη Βουλή ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Χρήστος Φώλιας.
Τη διαβεβαίωση ότι η θεσμοθέτηση των Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα δεν θα επηρεάσει ή υποκαταστήσει το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων παρείχε την Τετάρτη στη Βουλή ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Χρήστος Φώλιας.
Παρεμβαίνοντας κατά την επεξεργασία του νομοσχεδίου για τις ΣΔΙΤ από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής, ο κ. Φώλιας είπε ότι η κυβέρνηση «δεν έχει αποφασίσει πουθενά ότι το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων θα είναι μικρότερο του χρόνου».
Ο γγ της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, Χρ.Γκόρτσος, είπε ότι το νομοσχέδιο έχει μια θετική προοπτική, καθώς περιλαμβάνει όλα τα στοιχεία και τις προϋποθέσεις που απαιτούνται για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. Προέβλεψε δε, ότι τα έργα θα εκτελούνται ταχύτερα και με χαμηλότερο κόστος.
Ο εκπρόσωπος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Θ.Δραγκιώτης, υποστήριξε ότι με τις ΣΔΙΤ το κόστος των έργων θα είναι υψηλότερο.
Απαντώντας, ο κ. Φώλιας είπε ότι σήμερα ένα έργο αρχίζει με προϋπολογισμό 100 ευρώ και καταλήγει να κοστίζει 300 ευρώ, ενώ δεν παραδίδεται στην ώρα του. «Με τις ΣΔΙΤ μπορούμε να κάνουμε άριστο προγραμματισμό κόστους και χρόνου» επιχειρηματολόγησε.
Θετική τομή στη λειτουργία της ελληνικής οικονομίας χαρακτήρισε τις ΣΔΙΤ ο εκπρόσωπος του Οικονομικού Επιμελητηρίου, Δ.Χιόνης, ενώ ο εκπρόσωπος της ΠΕΔΜΕΔΕ, Γ.Ρομοσιός, εκτίμησε ότι με το νέο θεσμικό πλαίσιο θα ενισχυθεί το κατασκευαστικό δυναμικό.
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.