Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
«Oύτε νέοι φόροι ούτε παροχές» το στίγμα της οικονομικής πολιτικής για το 2006

«Oύτε νέοι φόροι ούτε παροχές» το στίγμα της οικονομικής πολιτικής για το 2006

«Oύτε νέοι φόροι ούτε παροχές» είναι το στίγμα της οικονομικής πολιτικής που θέλει να δώσει η κυβέρνηση για το 2006 εν όψει της ΔΕΘ, καθώς την επόμενη χρονιά θα πρέπει να μειώσει το δημοσιονομικό έλλειμμα κάτω από 3% του ΑΕΠ. Σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου.

27

«Oύτε νέοι φόροι ούτε παροχές» είναι το στίγμα της οικονομικής πολιτικής που θέλει να δώσει η κυβέρνηση για το 2006 εν όψει της ΔΕΘ, καθώς την επόμενη χρονιά θα πρέπει να μειώσει το έλλειμμα κάτω από 3% του ΑΕΠ, από 3,6%-3,7% που προβλέπεται να κλείσει φέτος.

Ταυτόχρονα, όπως ανμαφέρει Το Βήμα, η κυβέρνηση δεν θέλει να δυσαρεστήσει την κοινή γνώμη εν όψει των εκλογών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Για αυτόν τον λόγο μέσα στο κλίμα του γενικότερου «σφιξίματος» έχει αποφασίσει να δώσει τα χρήματα που χρειάζονται για να ολοκληρωθούν τα έργα που έχουν ξεκινήσει στην περιφέρεια αλλά και για να γίνουν (από το επόμενο έτος) μεγάλα συγχρηματοδοτούμενα έργα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Οικονομίας Γ.Αλογοσκούφης εισηγήθηκε τη Δευτέρα στον πρωθυπουργό την κεντρική γραμμή της οικονομικής πολιτικής για την επόμενη χρονιά, η οποία αποκλείει το ενδεχόμενο επιβολής νέων φόρων -πλην της φορολογίας των ακινήτων ΦΠΑ στις νέες οικοδομές και της αύξησης των αντικειμενικών αξιών- αλλά και τις παροχές, εκτός από την ενίσχυση των εισοδημάτων των χαμηλοσυνταξιούχων του OΓΑ και των δικαιούχων του ΕΚΑΣ.

Επίσης διερευνώνται οι δυνατότητες για εισοδηματικές ενισχύσεις στις οικογένειες με τρία παιδιά, καθώς πέρυσι στη ΔΕΘ ο κ. Καραμανλής δεσμεύθηκε ότι φέτος θα υπάρξουν χειροπιαστά μέτρα για τις πολύτεκνες οικογένειες.

Την Τρίτη ο πρωθυπουργός συναντήθηκε εκ νέου με τον κ. Αλογοσκούφη, καθώς και με τους υπουργούς Ανάπτυξης. Δ.Σιούφα και ΠΕΧΩΔΕ Γ.Σουφλιά, πριν από τη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής, ώστε να βρεθεί κοινή γραμμή για το κυβερνητικό προφίλ στην οικονομία αλλά και να συμφωνηθούν τα κονδύλια που θα διατεθούν για έργα τα επόμενα χρόνια, που είναι και προεκλογικά.

Ειδικά για το 2006, ο κ. Σουφλιάς δεν θέλει να ανακοπούν τα έργα που γίνονται σε πολλές περιοχές της Ελλάδας εν όψει δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών, αλλά και το 2007 θα πρέπει να επιταχυνθεί η ανάπτυξη για να προχωρήσουν τα έργα εν όψει εθνικών εκλογών.

Μετά τη συνάντηση, ο κ. Αλογοσκούφης δήλωσε ότι «έγινε μια γενικότερη συζήτηση για τον προγραμματισμό της οικονομικής πολιτικής της επόμενης περιόδου. Θα είναι μια συνέχεια των πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει η κυβέρνηση, σύμφωνη με τις προγραμματικές δηλώσεις και με το κυβερνητικό πρόγραμμα. Ο στόχος είναι να συνεχιστούν οι θετικές εξελίξεις που έχουμε στην οικονομία».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο