Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
Κάτω από τις 3.300 μονάδες υποχωρεί το Χρηματιστήριο την Τρίτη

Κάτω από τις 3.300 μονάδες υποχωρεί το Χρηματιστήριο την Τρίτη

Πτωτικές τάσεις επικρατούν στο Χρηματιστήριο την Τρίτη, με το γενικό δείκτη να υποχωρεί κάτω από τις 3.300 μονάδες, καθώς οι επενδυτές προχωρούν σε ρευστοποιήσεις στους περισσότερους κλάδους της αγοράς και κυρίως στην υψηλή κεφαλαιοποίηση.

27

Πτωτικές τάσεις επικρατούν στο Χρηματιστήριο την Τρίτη, καθώς οι επενδυτές προχωρούν σε ρευστοποιήσεις στους περισσότερους κλάδους της αγοράς.

Ο γενικός δείκτης υποχωρεί κατά 0,99% στις 3.283,25 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφώνεται στα 98 εκατ. ευρώ.

Η μετοχή της ΔΕΗ υποχωρεί κατά 2,68% στα 20,36 ευρώ, μετά τις μεικτές εκθέσεις ξένων οίκων, με αφορμή την αύξηση των τιμολογίων ηλεκτρικού ρεύματος από την 1η Σεπτεμβρίου.

Η Morgan Stanley μείωσε την τιμή-στόχο της ΔΕΗ στα 17,3 ευρώ από 19 ευρώ, καθώς μείωσε τις προβλέψεις της για την κερδοφορία της εταιρίας λόγω της αύξησης των τιμών στο πετρέλαιο. Ο ξένος οίκος διατήρησε την αξιολόγηση «underweight» για την μετοχή.

Αντίθετα, η CSFB αύξησε την τιμή-στόχο της εταιρίας στα 27,5 ευρώ από 26 ευρώ, διατηρώντας την αξιολόγηση «outperform», επικαλούμενη την μεγαλύτερη της αναμενόμενης αύξηση, που ενέκρινε η κυβέρνηση για τα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος της εταιρίας.

Αναλυτές, ωστόσο, εκτιμούν ότι η αύξηση των τιμολογίων είναι ανεπαρκής για να αντισταθμίσει το αυξανόμενο κόστος της εταιρίας από την σημαντική ενίσχυση της τιμής του πετρελαίου.

«Η αγορά βρίσκεται σε ανα?ονή των τραπεζικών αποτελεσμάτων, ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζει η μετοχή της ΔΕΗ σήμερα ύστερα από την ανακοίνωση των αυξήσεων από 1 Σεπτεμβρίου» ανέφερε η Beta Χρηματιστηριακή σε σχόλιό της.

Στο επίκεντρο της προσοχής των επενδυτών και η Eurobank, καθώς δημοσίευμα της Ημερησίας ανέφερε ότι ο ελληνικός τραπεζικός όμιλος σχεδιάζει να εισέλθει αυτόνομα στην πολωνική αγορά από το 2006 με στόχο τη δημιουργία 200 υποκαταστημάτων σε διάστημα 2-3 ετών.

Η υψηλή κεφαλαιοποίηση υποχωρεί κατά 1,05%, η μεσαία κατά 0,92% και η Περιφέρεια κατά 0,65%.

Στο σύνολο των μετοχών, 65 ενισχύονται, 193 υποχωρεί και 131 παραμένουν αμετάβλητες.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο