Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
Ανοδικά κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στο άνοιγμα της Δευτέρας

Ανοδικά κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στο άνοιγμα της Δευτέρας

Με άνοδο άνοιξε τη Δευτέρα το Χρηματιστήριο του Λονδίνου με το δείκτη FTSE-100 στις 5.320,8 μονάδες. Με πολύ μικρή άνοδο άνοιξε και το Χρηματιστήριο του Παρισιού. Συγκεκριμένα, ο CAC-40 κερδίζει 0,10%, ενώ στη Φρανκφούρτη ο Dax σημειώνει άνοδο 0,30%.

30

Με άνοδο άνοιξε τη Δευτέρα το Χρηματιστήριο του Λονδίνου με το δείκτη FTSE-100 στις 5.320,8 μονάδες. Με πολύ μικρή άνοδο άνοιξε και το Χρηματιστήριο του Παρισιού. Συγκεκριμένα, ο CAC-40 κερδίζει 0,10%, ενώ στη Φρανκφούρτη ο Dax σημειώνει άνοδο 0,30%.

Οι δείκτες κινούνται σε γενικές γραμμές θετικά, καθώς τα κέρδη στον τομέα των εταιρειών πετρελαίου αντιστάθμισαν τις απώλειες, που καταγράφονται στον τομέα φαρμάκων μετά την καταδικαστική για την Merck απόφαση δικαστηρίου στις ΗΠΑ, την περασμένη Παρασκευή.

Σε υψηλότερα επίπεδα διαπραγματεύονται οι επενδυτές τις μετοχές των πετρελαϊκών εταιρειών με την τιμή της μετοχής της Royal Dutch Shell να καταγράφει άνοδο 0,6% και την τιμή της ισπανικής Repsol άνοδο 0,9%.

Οι επιθέσεις με ρουκέτες στην Ιορδανία και η μείωση των εξαγωγών αργού από τον Ισημερινό πυροδότησαν, την περασμένη Παρασκευή, καλπασμό της τιμής του αμερικανικού ελαφρού αργού κατά 2 δολάρια.

Σήμερα, η τιμή του κυμαίνεται στα 65,39 δολάρια το βαρέλι, σε απόσταση μικρότερη των 2 δολαρίων από το ιστορικό ρεκόρ των 67,10 δολαρίων, στις αρχές Αυγούστου.

Αντίθετα, η απόφαση δικαστηρίου στις ΗΠΑ, η οποία υποχρέωσε την τρίτη μεγαλύτερη αμερικανική φαρμακοβιομηχανία Merck να καταβάλει το ποσό των 253 εκατ. δολαρίων ως αποζημίωση στην οικογένεια ασθενή που πέθανε μετά από χρήση του παυσίπονου Vioxx, πυροδότησε πιέσεις στις μετοχές των ευρωπαϊκών φαρμακοβιομηχανιών.

Πτώση 0,8% κατέγραψε η τιμή της μετοχής της βρετανικής GlaxoSmithKline, 0,9% της γαλλικής Sanofi-Aventis και 0,3% της βελγικής UCB.

Απώλειες 1,7% σημείωσε η μετοχή της TUI AG, μετά την κατάθεση προσφοράς από τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή εταιρεία ταξιδίων, ύψους 2 δισ. δολαρίων σε μετρητά για εξαγορά της καναδικής CP Ships Ltd.

Στην αγορά συναλλάγματος του Λονδίνου, το ευρώ βρίσκεται στα 1,2182 δολάρια, έναντι 1,2146 την Παρασκευή.

Η ισοτιμία του ευρώ με το ιαπωνικό γεν στα 133,640 γεν ανά ευρώ, έναντι 134,120 γεν ανά ευρώ την Παρασκευή.

Το δολάριο στα 109,680 γεν, έναντι 110,400 την Παρασκευή.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Headlines:
Δείτε όλες τις Τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο