Για τέσσερα ακόμα χρόνια παραμονής στο Ιράκ ετοιμάζεται ο αμερικανικός στρατός
Η διοίκηση του στρατού των ΗΠΑ προετοιμάζεται για το ενδεχόμενο η στρατιωτική δύναμη των 140.000 στρατιωτών στο Ιράκ να παραμείνει για ακόμα τέσσερα χρόνια, δήλωσε ο κορυφαίος Αμερικανός στρατηγός. Στο Ιράκ βρίσκονται σήμερα 138.000 Αμερικανοί στρατιώτες.
36
Η διοίκηση του στρατού των ΗΠΑ προετοιμάζεται για το ενδεχόμενο η στρατιωτική δύναμη των 140.000 στρατιωτών στο Ιράκ να παραμείνει για ακόμα τέσσερα χρόνια, δήλωσε ο κορυφαίος Αμερικανός στρατηγός.
Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, στρατηγός Πίτερ Σκούμεϊκερ, επιβεβαίωσε το Σάββατο ότι ο στρατός προετοιμάζεται για το «χειρότερο σενάριο» όσον αφορά τον αριθμό των στρατιωτών που απαιτούνται. Διευκρίνισε πάντως ότι το μέγεθος της δύναμης μπορεί να αυξομειωθεί, ανάλογα με τις συνθήκες που θα επικρατήσουν στο Ιράκ.
Η απόφαση, τόνισε, θα ληφθεί από διοικητές στο Ιράκ και από άλλους κρίκους στην αλυσίδα της διοίκησης. Ευθύνη του ίδιου είναι να προσφέρει τους πόρους και την εκπαίδευση που απαιτούνται.
Τα σχόλια του Σκούμεϊκερ έρχονται λίγο αφότου πηγές στην κυβέρνηση Μπους άφησαν να εννοηθεί ότι η δύναμη στο Ιράκ θα μπορούσε να μειωθεί το 2006 εφόσον πληρούνται ορισμένες προϋποθέσεις.
Μεταξύ των όρων αυτών: τις επόμενες ημέρες πρέπει να υπάρξει σχέδιο του ιρακινού συντάγματος, το σχέδιο αυτό πρέπει να εγκριθεί με εθνικό δημοψήφισμα, και στη συνέχεια πρέπει να γίνουν εκλογές.
Σήμερα, στο Ιράκ βρίσκονται 138.000 Αμερικανοί στρατιώτες, μεταξύ των οποίων και 25.000 πεζοναύτες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Τσεχία: Πυρκαγιά καταστρέφει 70.000 ζευγάρια παπούτσια της εμβληματικής υποδηματοποιίας Bata
- Τι είπε ο Εμπαπέ για την κατάστασή του και για την πρόκριση της Γαλλίας: «Είμαι εδώ για να κερδίσω»
- Οδηγός ανθρωπιστικής βοήθειας πυροβολήθηκε στο κεφάλι από στρατιώτη του Ισραήλ ενώ στέκονταν με τα χέρια ψηλά
- Συναγερμός στη Γαλλία, ο Εμπαπέ αποχώρησε τραυματίας και έβαλε πάγο στο πόδι (vids)
- Volkswagen: Εγκρίθηκαν μέτρα εξυγίανσης χωρίς, προς το παρόν, απολύσεις και κλείσιμο εργοστασίων
- Γαλλία-Μαρόκο 2-0: Οι «μάγοι» της Γαλλίας πήραν το πρώτο εισιτήριο για τους «4» (vid)
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: Ανάβει πράσινο φως για τις αντιδημαρχίες
- Ερντογάν: Προσδοκίες για θετικές εξελίξεις σε KAAN και F-35 μετά τη συνάντηση με τον Τραμπ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442