Στα 12 δισ. ευρώ εκτινάσσεται το κόστος των Ολυμπιακών Αγώνων
Το κόστος των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, των πιο ακριβών στην σύγχρονη ιστορία των Αγώνων, πιθανόν να ανέλθει στα 11-12 δισ. ευρώ περίπου, αυξημένο κατά 10% σε σχέση με προηγούμενη εκτίμηση, σύμφωνα με τις δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών στο Reuters.
Το κόστος των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, των πιο ακριβών στην σύγχρονη ιστορία των Αγώνων, πιθανόν να ανέλθει στα 11-12 δισ. ευρώ περίπου, αυξημένο κατά 10% σε σχέση με προηγούμενη εκτίμηση, σύμφωνα με τις δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών.
Όπως δήλωσε την Τετάρτη στο Reuters κυβερνητικός αξιωματούχος που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, ένα μεγάλο μέρος των δαπανών από Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, νοσοκομεία και άλλους δημόσιους οργανισμούς δεν συμπεριλήφθηκαν στον επίσημο προϋπολογισμό των Αγώνων, ύψους 4,6 δισ. ευρώ.
«Τα έξοδα αυτά δεν περιλαμβάνονται στον προϋπολογισμό» είπε. Την εκτίμηση αυτή επιβεβαίωσε και άλλος κυβερνητικός αξιωματούχος, ο οποίος επίσης ζήτησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.
Ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης είχε εκτιμήσει πέρυσι το Νοέμβριο ότι η Ολυμπιάδα κόστισε 9 δισ. ευρώ περίπου , ποσό σχεδόν διπλάσιο από αυτό που είχε προβλεφθεί ένα χρόνο πριν την τελετή έναρξης των Αγώνων.
Ωστόσο, πηγές του υπουργείου Οικονομικών είχαν πει τότε ότι το κόστος θα μπορούσε να ανέλθει στα 10 δισ. ευρώ.
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).