Στο στόχαστρο της τουρκικής κυβέρνησης ο Οικουμενικός Πατριάρχης
Σκληρή γλώσσα κατά του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου, τον οποίο κατηγορεί ότι «ξεπέρασε τα όρια», χρησιμοποιεί ο Τούρκος υπουργός Επικρατείας και αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Αλί Σαχίν, με δηλώσεις του στη εφημερίδα Milliyet.
43
Σκληρή γλώσσα κατά του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου, τον οποίο κατηγορεί ότι «ξεπέρασε τα όρια», χρησιμοποιεί ο Τούρκος υπουργός Επικρατείας και αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Αλί Σαχίν, με δηλώσεις του στη εφημερίδα Milliyet.
Ο κ. Σαχίν σχολίαζε τις καταγγελίες του κ. Βαρθολομαίου για τα εμπόδια που δημιουργεί η τουρκική διοίκηση στη λειτουργία παιδικής κατασκήνωσης στο χώρο της Μονής της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην νήσο Πρώτη και στις απόπειρες να οικειοποιηθεί το τουρκικό δημόσιο την περιουσία της Μονής.
«Ως Τούρκος υπήκοος, πρέπει να κινείται με βάση το νόμο. Δεν είναι αποδεκτό να προβάλλει αιτήματα παραγνωρίζοντας τους νόμους» φέρεται να είπε ο κ Σαχίν, προσθέτοντας ότι «οι νομικές αρχές θα κάνουν τις απαραίτητες ενέργειες».
«Συμπεριφερόμαστε ισότιμα σε όλους. Τα μειονοτικά βακούφια (ιδρύματα) θέλουν να εξαιρούνται από τα βακούφια που έχουν ιδρύσει οι μουσουλμάνοι. Ο Πατριάρχης λέει ότι τους αδικούμε αλλά εμείς δεν αδικούμε κανέναν. Δεν είναι δυνατό να αποδεχθούμε τις δηλώσεις του Πατριάρχη για το ότι παραβιάζουμε την Συνθήκη της Λωζάννης» υποστήριξε ο κ. Σαχίν.
Ο Αλί Σαχίν θεωρείται μέλος του σκληρού εθνικιστικού πυρήνα του κυβερνητικού κόμματος. Όταν εξελέγη δήμαρχος του Φετίχ, της περιοχής που βρίσκεται το Φανάρι, απείλησε δημόσια ότι θα ηγηθεί εκστρατείας για να γκρεμίσει την κεντρική Πύλη του Οικουμενικού Πατριαρχείου, την Πύλη όπου απαγχονίστηκε ο Γρηγόριος ο Ε.
Η απειλή του δεν πραγματοποιήθηκε γιατί μερικές μέρες αργότερα ακυρώθηκε από το εκλογικό δικαστήριο η εκλογή του.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Συμφωνία στην ΕΕ για απαγόρευση των deepfakes, στον απόηχο του σκανδάλου της Grok και της καταγγελίας Μελόνι
- Η…. ενδέκατη εντολή: Η Ζαλγκίρις έκοψε το… σεξ για να πάει Final-4! (pic)
- Ευρώπη: Τερματισμό της φτώχειας σε 25 χρόνια υπόσχεται η ΕΕ – Πάνω από 1 εκατ. οι άστεγοι στη Γηραιά Ήπειρο
- Φορολογικές δηλώσεις: Οι παγίδες για τους ιδιοκτήτες ακινήτων
- Μπορεί να παραλύσουν οι πτήσεις παγκοσμίως; Το σενάριο της ενεργειακής κρίσης
- Πόσο αποτελεσματικές είναι οι φερομόνες για τον σκύλο;
- Για μια θέση στην Ιστορία η ΑΕΚ: Κόντρα στη Μάλαγα στον ημιτελικό του BCL
- Οδηγός επιβίωσης: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για τη μεγάλη συναυλία των Metallica στο ΟΑΚΑ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 07.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-juliano-ferreira-102048601-9466837-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442