Ψήφο εμπιστοσύνης πήρε η νέα κυβέρνηση του Λιβάνου
Ψήφο εμπιστοσύνης πήρε το βράδυ του Σαββάτου η νέα κυβέρνηση του Λιβάνου, υπό τον πρωθυπουργό Φουάντ Σινιόρα. Σε σύνολο 128 βουλευτών, οι 92 ψήφισαν υπέρ της κυβέρνησης, δίνοντας έτσι τέλος στο πολιτικό αδιέξοδο αρκετών μηνών.
31
Ψήφο εμπιστοσύνης πήρε το βράδυ του Σαββάτου η νέα κυβέρνηση του Λιβάνου, υπό τον πρωθυπουργό Φουάντ Σινιόρα. Σε σύνολο 128 βουλευτών, οι 92 ψήφισαν υπέρ της κυβέρνησης, δίνοντας έτσι τέλος στο πολιτικό αδιέξοδο αρκετών μηνών.
Το κυβερνητικό πρόγραμμα που παρουσιάστηκε από τον πρωθυπουργό υπόσχεται «ισορροπημένες» σχέσεις με τη Συρία, αλλά δεν αναφέρει πουθενά το αίτημα των Ηνωμένων Εθνών για αφοπλισμό της οργάνωσης Χεζμπολάχ.
Η νέα κυβέρνηση αποτελείται από 24 υπουργούς και σε αυτή κυριαρχούν οι αντι-συριακές τάσεις. Δεν εκπροσωπούνται πάντως οι Χριστιανοί Μαρονίτες της ομάδας που στήριζε τον πρώην στρατηγό, Μισέλ Αούν, ο οποίος επέστρεψε στο Λίβανο μετά από 14 χρόνια εξορίας στη Γαλλία.
Ο Αούν επιθυμούσε να αναλάβει το υπουργείο Δικαιοσύνης, το οποίο όμως πήρε ο Τσαρλς Ρισκ, σύμμαχος του προέδρου της χώρας Εμίλ Λαχούντ.
Στην κυβέρνηση μετέχει επίσης για πρώτη φορά μέλος της οργάνωσης Χεζμπολάχ, την οποία η Ουάσινγκτον χαρακτηρίζει τρομοκρατική. Πρόκειται για τον Μοχάμεντ Φνάις, ο οποίος αναλαμβάνει υπουργός Ενέργειας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Πώς δρούσε η συμμορία που έκανε ένοπλες ληστείες σε τράπεζες – Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. για τη σύλληψή τους στην Κάτω Τιθορέα
- Μεταρρύθμιση με σύννεφα για τον νέο ΟΠΕΚΕΠΕ
- Χωρίς Tαβάρες η Ρεάλ Μαδρίτης στο Final Four, αμφίβολος και ο Άλεξ Λεν
- Κυτταρική θεραπεία υπόσχεται μόνιμη αντιμετώπιση του HIV με μία μόνο δόση
- Πακιστάν: Δέκα νεκροί μετά από έκρηξη σε αγορά, σύμφωνα με την αστυνομία
- Η αφιέρωση του χρυσού μεταλλίου από τη Στέλλα Μαρεντάκη στον αδερφό της που είναι στο φάσμα του αυτισμού
- O Πέδρο Αλμοδόβαρ δεν φοβάται τίποτα – Η γενοκτονία στη Γάζα, τα σιωπηλά Όσκαρ και το δειλό Χόλιγουντ
- ΔΕΗ Tour of Hellas 2026 – Η μεγάλη γιορτή του ποδηλάτου και της βιώσιμης μετακίνησης με την ενέργεια της ΔΕΗ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 12.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-jyjyjyjy-27091263-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442