Εκατοντάδες νεκροί από πλημμύρες και κατολισθήσεις στην ανατολική Ινδία
Τουλάχιστον 786 άτομα έχασαν τη ζωή τους μέσα σε τέσσερις ημέρες από τους μουσώνες που έπληξαν τμήμα της ανατολικής Ινδίας. Οι καταρρακτώδεις βροχές προκάλεσαν πλημμύρες και υλικές ζημιές, ενώ οι Αρχές δεν αποκλείουν να αυξηθεί ακόμα περισσότερο ο αριθμός των θυμάτων.
30
Τουλάχιστον 786 άτομα έχασαν τη ζωή τους από τους μουσώνες που έπληξαν τμήμα της ανατολικής Ινδίας. Οι καταρρακτώδεις βροχές προκάλεσαν πλημμύρες και υλικές ζημιές, ενώ οι Αρχές δεν αποκλείουν να αυξηθεί ακόμα περισσότερο ο αριθμός των θυμάτων.
O νεότερος απολογισμός των νεκρών ήταν πολύ μεγαλύτερος από τον αρχικό, καθώς δεν είχαν υπολογιστεί άλλα 166 θύματα της θεομηνίας, που είχαν ταφεί κάτω από ερείπια οικιών και τόνους λάσπης στη Βομβάη.
Συνολικά -μέχρι στιγμής- έχουν χάσει τη ζωή τους από τη Δευτέρα 273 άτομα στη Βομβάη -οικονομική πρωτεύουσα της Ινδίας- και 513 άνθρωποι σε άλλες περιοχές του κρατιδίου Μαχαράστρα.
Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του BBC στη Βομβάη, το ύψος της βροχής που έπεσε μόνο σε μία μέρα -την Τρίτη- ήταν το μεγαλύτερο που έχει καταγραφεί ποτέ στην Ινδία.
Τα περισσότερα θύματα αναφέρθηκαν στην Βομβάη, όπου από τις πλημμύρες δεκάδες άτομα παγιδεύτηκαν σε αυτοκίνητα ή έχασαν τη ζωή τους από ηλεκτροπληξία.
Ακόμα και το Πολεμικό Ναυτικό κινητοποιήθηκε προκειμένου να απεγκλωβίσει χιλιάδες πολίτες από γραφεία, σπίτια, δρόμους, αεροδρόμια και σιδηροδρομικούς σταθμούς της συγκεκριμένης πόλης.
Περίπου το ένα τρίτο της Βομβάης βρίσκεται κάτω από το νερό, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι δεκάδες άτομα έχουν παγιδευτεί στη λάσπη.
Η οικονομική ζημιά στο κρατίδιο του Μαχαράστρα υπολογίζεται σε 9,5 εκατ. ευρώ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ποιες είναι οι περιοχές με τα ακριβότερα και τα φθηνότερα ακίνητα σε Αττική και Θεσσαλονίκη
- Ποιοι νέοι κλάδοι εντάχθηκαν στην ψηφιακή κάρτα εργασίας
- Μοντέρο: «Μια ωραία διαδρομή προς τον Πειραιά» (pic)
- Η «κατάρα του Τραμπ»: Από το Μουντιάλ στο NFL – Eίναι όντως ο πρόεδρος των ΗΠΑ επικίνδυνα γκαντέμης;
- Παν. Δουδωνής: Εμμονικός με τις υποκλοπές ο Κ. Μητσοτάκης – Αυτοεξευτελισμός των παρακολουθούμενων προσώπων
- Γρηγόρης Δημητριάδης: Επίδειξη θράσους αφού εξασφάλισε τη (συγ)κάλυψη της κυβέρνησης για τις υποκλοπές
- Αλέξανδρος Παπαναστασίου: Η κρίσιμη άνοιξη του 1924
- Επίσημο: «Πράσινος» ο Γιαμπουσέλε (pic)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442