Δράσεις για τη δημιουργία και αναβάθμιση Βιομηχανικών Περιοχών και Βιοτεχνικών Πάρκων
Στην υπογραφή αποφάσεων, με τις οποίες εγκρίνονται συνολικά κονδύλια ύψους 173 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση 27 Βιομηχανικών Περιοχών και τη δημιουργία τριών νέων, αλλά και τη συγκρότηση 16 καινούριων Βιοτεχνικών Πάρκων, προχωρά το υπουργείο Ανάπτυξης.
71
Υπεγράφησαν -ή επίκειται η υπογραφή τους- σειρά αποφάσεων, με τις οποίες εγκρίνονται συνολικά κονδύλια ύψους 173 εκατ. ευρώ, με τα οποία αναβαθμίζονται 27 Βιομηχανικές Περιοχές, δημιουργούνται τρεις καινούριες Βιομηχανικές Περιοχές εθνικής εμβέλειας και οκτώ νέα Βιοτεχνικά Πάρκα, ενώ βρίσκονται υπό συγκρότηση άλλα οκτώ Βιοτεχνικά Πάρκα.
Επιπλέον των 173 εκατ. ευρώ, από τα οποία τα 80 εκατ. ευρώ περίπου θα προέρχονται από εθνικούς και κοινοτικούς πόρους, θα υπάρξουν επιπλέον από ιδιωτικά κεφάλαια 150 εκατ. ευρώ για την ανάπτυξη των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων μέσα σε οργανωμένους επιχειρηματικά βιοτεχνικούς και βιομηχανικούς χώρους, μέχρι να αποκτήσει η χώρα μας εθνικό χωροταξικό σχεδιασμό.
«Είναι μια σημαντική ημέρα για την περιφερειακή ανάπτυξη της χώρας και για το βιοτεχνικό και βιομηχανικό ιστό της πατρίδας μας, ύστερα από πάρα πολλά χρόνια απραξίας στις βιομηχανικές επιχειρηματικές περιοχές» δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας μετά το τέλος σύσκεψης στο υπουργείο, με θέμα τον εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξη επιχειρηματικών υποδομών σε βιομηχανικές και επιχειρηματικές περιοχές.
«Ξεκινάει μια νέα εποχή στο βιομηχανικό ιστό της πατρίδας μας, στον οποίο τα επόμενα χρόνια θα δημιουργηθούν, θα εγκατασταθούν ή θα μετεγκατασταθούν περισσότερες από 10.000 επιχειρήσεις» τόνισε ο υπουργός.
Ο κ. Σιούφας εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι «ο επιχειρηματικός κόσμος της πατρίδας μας θα εκτιμήσει όλη αυτή την προσπάθεια δημιουργίας υποδομών σε ολόκληρη την ελληνική περιφέρεια και θα την εκμεταλλευθεί με τον καλύτερο τρόπο».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Erminio: Ανυπολόγιστες οι ζημιές από το πέρασμα της κακοκαιρίας, που άφησε πίσω της έναν νεκρό
- «Άρτεμις II»: Οι αστροναύτες μιλούν για την αποστολή, τη θέα της γης από ψηλά και τα… διαστημικά υδραυλικά
- Ο Νίμπο θέλει Μπαρτσελόνα και πληρώνει το buy out στην Αρμάνι!
- Ζωγράφου: Απολογείται σήμερα ο 54χρονος – Τα αίτια θανάτου μητέρας-κόρης παραμένουν απροσδιόριστα
- Κίνηση: Μεγάλη ταλαιπωρία στον Κηφισό – Καθυστερήσεις στην Αττική Οδό
- Τι ισχύει με το συμβόλαιο του Μάικ Τζέιμς, την Μπαρτσελόνα και τον Πασκουάλ
- Ταλέντα στην Ελλάδα: To παροδικό φαινόμενο της κρίσης που τείνει να γίνει δομική πρόκληση
- Στη σκιά του πολέμου στο Ιράν – Η Ουκρανία απέναντι στην εαρινή επίθεση της Ρωσίας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 03.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/nick-owuor-astro-nic-portraits-b25CZm2Nnco-unsplash-315x220.jpg)






























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442