88

Νέο κύκλο κινητοποιήσεων, με συμβολικό αποκλεισμό των διοδίων των Μαλγάρων, συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη και πορεία προς το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, ξεκινούν την Πέμπτη οι εργαζόμενοι στα Κλωστήρια Ναούσης, διεκδικώντας διατήρηση όλων των θέσεων εργασίας.

Οι περίπου 550 εναπομείναντες εργαζόμενοι, αρκετοί από τους οποίους τελούν σε καθεστώς αναγκαστικής θερινής αδείας, λόγω έλλειψης πρώτης ύλης για τη λειτουργία των εργοστασίων της εταιρίας, θα ξεκινήσουν τις κινητοποιήσεις τους στις 9 το πρωί της Πέμπτης, από τα διόδια Μαλγάρων.

Στη συνέχεια θα συγκεντρωθούν σε κεντρικό σημείο της Θεσσαλονίκης, όπου θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο διαμαρτυρίας. Οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν ακολούθως πορεία προς το υπουργείο, όπου η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Νάουσας θα επιδώσει ψήφισμα με τις θέσεις της στον υπουργό.

«Ξεκινάμε κύκλο κινητοποιήσεων, με την ελπίδα ότι αυτή τη φορά θα εισακουστούμε. Αν δεν μας ακούσει κανένας και δεν λυθούν τα προβλήματά μας, τότε οι κινητοποιήσεις θα κλιμακωθούν, δεδομένου ότι ζούμε σε μια περιοχή όπου σχεδόν ένας στους δύο είναι άνεργος», προειδοποίησε, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Νάουσας, Χρήστος Τρεμπελής.

Ο κ.Τρεμπελής ανέφερε το βασικότερο αίτημα όλων είναι να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας, δεδομένου ότι αν υλοποιηθεί ο σχεδιασμός της εταιρίας για την αποχώρηση του 30% του συνόλου των εργαζομένων στα εργοστάσια της, τουλάχιστον 150 εργαζόμενοι από την πόλη της Νάουσας θα βρεθούν στον δρόμο.

«Δυστυχώς για εμάς, δεν υλοποιούνται οι δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει απέναντί μας οι εκάστοτε κυβερνήσεις», υποστήριξε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου και συμπλήρωσε ότι ο υφυπουργός Απασχόλησης, Γ.Γιακουμάτος, είχε υποσχεθεί στους εργαζόμενους μια συνάντηση στο τέλος Ιουνίου, η οποία δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής.

Υπενθυμίζεται ότι στα Κλωστήρια Ναούσης βρίσκεται σε εξέλιξη πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου (με τη νόμιμη αποζημίωση και πρόσθετο ποσό 3.000 ευρώ για όσους ανταποκριθούν), αλλά μέχρι στιγμής έχουν αποχωρήσει μόνο 50 εργαζόμενοι, σύμφωνα με τον κ.Τρεμπελή.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ