Πρόκληση για την παγκόσμια οικονομία οι τιμές του πετρελαίου, λέει η G8
Οι «αυξημένες και ασταθείς» πετρελαϊκές τιμές παραμένουν μια «πρόκληση» για την παγκόσμια οικονομία, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εγκρίθηκε την Παρασκευή από τους ηγέτες της Ομάδας των Οκτώ (G8) στο Γκλένιγκλς της Σκοτίας.
Οι «αυξημένες και ασταθείς» πετρελαϊκές τιμές παραμένουν μια «πρόκληση» για την παγκόσμια οικονομία, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εγκρίθηκε την Παρασκευή από τους ηγέτες της Ομάδας των Οκτώ (G8) στο Γκλένιγκλς της Σκοτίας.
Η παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη «θα παραμείνει εύρωστη, αν και περισσότερο μετριοπαθής» απ ό,τι αρχικά αναμενόταν, συνεχίζουν στη δήλωση που εξέδωσαν στο τέλος της διήμερης διάσκεψης κορυφής.
«Αλλά οι προκλήσεις παραμένουν, ιδιαίτερα οι επίμονες παγκόσμιες ανισορροπίες και οι αυξημένες και ασταθείς τιμές του πετρελαίου» αναφέρουν οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων των πιο ισχυρών χωρών του πλανήτη.
«Η πετρελαϊκή ζήτηση θα συνεχίσει να καταγράφει ισχυρή αύξηση» εξηγούν, σε μια στιγμή που οι τιμές του πετρελαίου έκαναν την Πέμπτη νέα ιστορικά ρεκόρ, φτάνοντας στα 62,10 δολάρια στη Νέα Υόρκη και στα 60,70 δολάρια στο Λονδίνο.
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αναθεώρησε πρόσφατα προς τα κάτω την πρόβλεψή του για την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη στο 4,3% για το 2005, μετά το 5,1% του 2004.
Ο τρομπετίστας και συνθέτης Στέλιος Χατζηκαλέας, λίγο προτού ανέβει στη σκηνή του Half Note Jazz Club για να παρουσιάσει τη νέα του δουλειά The Sea Inside, μας μιλάει για τη τζαζ.
Φροίξος Φυντανίδης
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας