Εντός Ιουλίου η προκήρυξη για χρηματοοικονομικό σύμβουλο στο υπουργείο Υγείας
Την προκήρυξη, εντός Ιουλίου, διαγωνισμού για την πρόσληψη χρηματοοικονομικού συμβούλου στο υπουργείο Υγείας, στον οποίο θα ανατεθεί η εξεύρεση επενδυτών για τη λειτουργία τριών νέων νοσοκομειακών εγκαταστάσεων, ανακοίνωσε ο Ν.Κακλαμάνης.
71
Την προκήρυξη, εντός Ιουλίου, διαγωνισμού για την πρόσληψη χρηματοοικονομικού συμβούλου στο υπουργείο Υγείας, ανακοίνωσε την Πέμπτη από τη Θεσσαλονίκη ο Νικήτας Κακλαμάνης.
Στο σύμβουλο θα ανατεθεί η εξεύρεση επενδυτών για τη λειτουργία τριών νέων νοσοκομειακών εγκαταστάσεων, που θα αφορούν στην κατασκευή νέου νοσοκομείου 700 κλινών, Εθνικού Κέντρου Μεταμοσχεύσεων και νοσοκομείου Παίδων 500 κλινών.
Ο υπουργός Υγείας, ανέφερε ότι τα τεύχη της σχετικής προκήρυξης για το χρηματοοικονομικό σύμβουλο είναι έτοιμα και ότι η πρώτη φάση της διαδικασίας επιλογής επενδυτή, στο πλαίσιο του νόμου για την συγχρηματοδότηση ιδιωτικού και δημόσιου τομέα στο χώρο της Υγείας, θα έχει ολοκληρωθεί σε διάστημα εννέα μηνών, ενώ ανέφερε ότι η έδρα του νοσοκομείου Παίδων θα βρίσκεται στην περιφέρεια.
«Προϋπόθεση για τα τρία έργα που θα γίνουν με συγχρηματοδότηση είναι ότι οι υποδομές τους θα ανήκουν στο ΕΣΥ και ότι θα έχουν ισότιμη και ελεύθερη πρόσβαση όλοι οι πολίτες, με πλήρη κάλυψη από τους ασφαλιστικούς τους φορείς» διευκρίνισε ο κ. Κακλαμάνης, ο οποίος χαρακτήρισε «ιδεοληψίες του παρελθόντος» τις «ταμπέλες» περί ιδιωτικοποίησης των νοσοκομείων.
Ο υπουργός αναφέρθηκε και στο Συντονιστικό Όργανο του Τομέα Υγείας (ΣΟΤΥ), που συστάθηκε στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη για την κάλυψη των αναγκών στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, και χαρακτήρισε αναγκαία την εξάπλωσή του σε όλη τη χώρα, με στόχο να υπάρχει καλύτερος συντονισμός όλων των μονάδων υγείας για την αντιμετώπιση κυρίως των έκτακτων περιστατικών.
«Έπρεπε η χώρα να αποκτήσει ένα τέτοιο επιχειρησιακό σχέδιο για να ξέρει κάθε νοσοκομείο, ΕΚΑΒ, ΣΟΤΥ πως πρέπει να λειτουργεί σε έκτακτες περιστάσεις» κατέληξε ο υπουργός Υγείας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΜΠΕ
- Πάσχα: Γεύματα αγάπης από τη Μητρόπολη Πειραιώς, τον Ολυμπιακό, τον Βαγγέλη Μαρινάκη και τον Δήμο Πειραιά
- Λάζαρος Κυρίζογλου: «Χωρίς ισχυρούς Δήμους, δεν υπάρχει ισχυρή Ευρώπη»
- Ιράν: «Πρέπει να κηρύξει τη νίκη και να τερματίσει τον πόλεμο με δικούς του όρους», λέει πρώην ΥΠΕΞ της χώρας
- BHMAGAZINO – Easter Issue: Αυτή την Κυριακή με το ΒΗΜΑ
- Ο Μαουρίτσιο Κατελάν άνοιξε τηλεφωνική γραμμή για εξομολογήσεις των αμαρτιών μας
- Στη Βουλή οι δικογραφίες για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ2- Ποιους αφορά, ποια τα επόμενα βήματα
- Ρωσία: Τουλάχιστον 22 άνθρωποι τραυματίστηκαν σε εκτροχιασμό τρένου
- Οι Γουίζαρντς απολογήθηκαν για το κακόγουστο πρωταπριλιάτικο αστείο: Έκαναν οπαδό τους να πιστέψει ότι κέρδισε 100.000 δολάρια (vids)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 03.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/nick-owuor-astro-nic-portraits-b25CZm2Nnco-unsplash-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442