Υποχρεωτική η ηλεκτρονική υποβολή των καταστάσεων πελατών – προμηθευτών
Στην καθιέρωση υποχρεωτικής ηλεκτρονικής υποβολής των καταστάσεων πελατών - προμηθευτών προχωρά το υπουργείο Οικονομικών, εκτιμώντας ότι με τον τρόπο αυτό θα αντιμετωπιστεί σε σημαντικό βαθμό το φαινόμενο των πλαστών και εικονικών τιμολογίων.
71
Στην καθιέρωση υποχρεωτικής ηλεκτρονικής υποβολής των καταστάσεων πελατών – προμηθευτών προχωρά το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, εκτιμώντας ότι με τον τρόπο αυτό θα αντιμετωπιστεί σε σημαντικό βαθμό το φαινόμενο των πλαστών και εικονικών τιμολογίων.
Το θέμα αυτό συζητήθηκε στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη μεταξύ των στελεχών του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών και εκπροσώπων Λογιστών και Επαγγελματικών Φορέων στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ), με θέμα την αξιοποίηση και προώθηση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών.
Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Οικονομικών, κύριο θέμα της συνάντησης αποτέλεσε η ευρύτερη διάδοση της χρήσης των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της ΓΓΠΣ, καθώς και η ανάπτυξη νέων, με γνώμονα την απλοποίηση και αυτοματοποίηση διαδικασιών και την επίτευξη φορολογικής δικαιοσύνης και διαφάνειας.
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ηλεκτρονική υποβολή δηλώσεων μέσω των προγραμμάτων που έχει αναπτύξει η ΓΓΠΣ, όπως για το Ε9 και τις καταστάσεις πελατών – προμηθευτών, για την κάλυψη των αναγκών πολιτών και επιχειρήσεων.
Ανταλλάχθηκαν απόψεις και εκφράστηκε η βούληση για καθιέρωση υποχρεωτικής ηλεκτρονικής υποβολής των καταστάσεων πελατών – προμηθευτών, μέσω της οποίας μπορεί να αντιμετωπιστεί σε σημαντικό βαθμό το φαινόμενο των πλαστών και εικονικών τιμολογίων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Ευαγγελία Συριοπούλου: Η μητρότητα, η δουλειά κι ένας ρόλος που αλλάζει τις ισορροπίες
- Χωρίς Άλισον η Λίβερπουλ στους προημιτελικούς με την Παρί
- Η Tudor απογειώνεται με τους Flying Bulls
- Εντυπωσιακές εικόνες από την Τήνο: Η κακοκαιρία «μετέτρεψε» τη θάλασσα σε καφέ μέσα σε λίγα λεπτά
- ΔΥΠΑ: Μέχρι τη Μεγάλη Τρίτη η προθεσμία για το πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων
- Νέα σενάρια για Ολυμπιακό και Ρόντεν (vids)
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Στη Βουλή τα διαβιβασιστικά της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας για τις νέες δικογραφίες
- Υπογραφή Μνημονίου Συναντίληψης και Συνεργασίας μεταξύ ΔΑΟΕ και JTI Hellas
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 03.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/nick-owuor-astro-nic-portraits-b25CZm2Nnco-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442