Επιδείνωση του οικονομικού κλίματος τον Μάιο σύμφωνα με το ΙΟΒΕ
Υποχώρησε στην Ελλάδα το Μάιο ο Δείκτης Οικονομικού Κλίματος που καταρτίζει η ΕΕ, σύμφωνα με την έρευνα οικονομικής συγκυρίας του ΙΟΒΕ. Nέα πτώση κατά 0,7 μονάδες σημείωσε ο Δείκτης Οικονομικού Κλίματος στην ΕΕ.
88
Υποχώρησε στην Ελλάδα το Μάιο ο Δείκτης Οικονομικού Κλίματος που καταρτίζει η Ε.Ε., σύμφωνα με την έρευνα οικονομικής συγκυρίας του ΙΟΒΕ.
Η υποχώρηση οφείλεται κυρίως στη Βιομηχανία, όπου ο Δείκτης Επιχειρηματικών Προσδοκιών μειώθηκε κατά 3,4 ποσοστιαίες μονάδες.
Μείωση παρουσίασε εξάλλου και ο Δείκτης Επιχειρηματικών Προσδοκιών στο Λιανικό Εμπόριο, επηρεαζόμενος κυρίως από την υποχώρηση των προβλέψεων για τις πωλήσεις.
Στις Υπηρεσίες δεν καταγράφονται ουσιώδεις διαφοροποιήσεις και η ζήτηση κρίνεται και τον μήνα αυτό ανεπαρκής από ένα σχετικό υψηλό ποσοστό επιχειρήσεων.
Οι Κατασκευές είναι ο μόνος παραγωγικός τομέας όπου υπάρχει αισθητή βελτίωση του σχετικού δείκτη, καθώς περιορίζονται οι αρνητικές προβλέψεις για την απασχόληση, κυρίως στα δημόσια έργα. Μικρή άνοδο σημείωσε τέλος και ο Δείκτης Εμπιστοσύνης Καταναλωτών σε σχέση με τα επίπεδα του Απριλίου.
Παράλληλα ο Δείκτης Οικονομικού Κλίματος στην Ε.Ε. σημείωσε νέα πτώση κατά 0,7 μονάδες συνεχίζοντας την καθοδική πορεία που άρχισε τον Οκτώβριο του 2004.
Η επιδείνωση του κλίματος προήλθε από τη μείωση των σχετικών δεικτών στην Βιομηχανία και τους Καταναλωτές, ενώ αντίθετα θετικότερο ήταν το κλίμα στις Υπηρεσίες. Τέλος, δεν παρουσιάστηκε διαφοροποίηση στους κλάδους του Λιανικού Εμπορίου και των Κατασκευών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ιράν: Η Lufthansa αναστέλλει τις πτήσεις προς και από την Τεχεράνη μέχρι και τις 29 Μαρτίου
- Τουλάχιστον 1.500 μέλη του Ισλαμικού Κράτους δραπέτευσαν από φυλακές της Συρίας
- Τρίπολη – Νεστάνη: Νεκρός εντοπίστηκε ηλικιωμένος κατά την κατάσβεση πυρκαγιάς σε κατοικία
- Στα «ΝΕΑ» της Τρίτης: Τρεις ανατροπές υπέρ των παιδιών
- Η Μολδαβία αποχώρησε από την ευρασιατική ομάδα ΚΑΚ της οποία ηγείται η Ρωσία
- Η Premier League αποθέωσε τον Κωστούλα για το καταπληκτικό γκολ (vid)
- Κίνα: Η κίνηση που επαναπροσδιορίζει τον τρόπο που θα διεξάγονται οι μελλοντικές συγκρούσεις
- «Η επιθετικότητα απέναντι στη Γροιλανδία είναι ζήτημα της ΕΕ και όχι μόνο της Δανίας»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 20.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/danie-franco-wEuWV0Vz9uw-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442