Υπέρ μιας στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ ΕΕ- Κίνας τάχθηκε ο Χρήστος Φώλιας
Στην ανάγκη προώθησης στρατηγικής συνεργασίας ανάμεσα στην Ε.Ε και την Κίνα, αναφέρθηκε ο υφ. Οικονομίας Χρ.Φώλιας, στο πλαίσιο του συνεδρίου που οργάνωσε η Ένωση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων του Ευρωπαϊκού λαϊκού κόμματος, με θέμα «Η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Κίνα».
Στην ανάγκη προώθησης μιας ωφέλιμης στρατηγικής συνεργασίας ανάμεσα στην Ε.Ε και την Κίνα, αναφέρθηκε ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Χρήστος Φώλιας, στο πλαίσιο του συνεδρίου που οργάνωσε η Ένωση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων του Ευρωπαϊκού λαϊκού κόμματος, με θέμα «Η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Κίνα».
«Το τι συμβαίνει στη Κίνα αφορά πλέον όλη τη υφήλιο. Η ΕΕ έχει ήδη γίνει ο τρίτος σε μέγεθος εμπορικός εταίρος της Κίνας και η Κίνα αναδείχθηκε σε τέταρτο σε μέγεθος εμπορικό εταίρο της ΕΕ» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός, που είναι και συμπρόεδρος της Ένωσης με τον Ζακ Σαντέρ.
Επεσήμανε εξάλλου ότι καθώς η Κίνα βαδίζει προς την πλήρη ένταξη της στην παγκόσμια αγορά, την ίδια ώρα η πλειοψηφία των ευρωπαϊκών ΜΜΕ αδυνατεί να εκμεταλλευθεί την μεγάλη και ταχύτατα αναπτυσσόμενη αγορά της, με συνεπεία να απειλείται εμπορικά από τη Κίνα.
Σύμφωνα με τον Χρ.Φώλια ιδιαιτέρα σημαντική κρίνεται η υπογραφή συμφωνίας που θέτει υπό έλεγχο τη αύξηση των εξαγωγών κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων και ετοίμου ενδύματος από τη Κίνα έως το 2008, καθώς οι κινεζικές εξαγωγές προς την ΕΕ αυξήθηκαν κατά 681%, ενώ σε ορισμένα είδη όπως τα υποδήματα, η αύξηση ξεπέρασε το 1000%.
Ο υφυπουργός ζήτησε επίσης να δημιουργηθεί άμεσα ένα πιο φιλικό πλαίσιο για τον ευρωπαίο μικρομεσαίο επιχειρηματία, χωρίς περιττά γραφειοκρατικά εμπόδια, που θα στηρίζει την ανταγωνιστικότητα του, καθώς η Κίνα υπό τις παρούσες συνθήκες αποτελεί ένα σημαντικό πεδίο για τη προώθηση προϊόντων υψηλής ποιότητας.
«Θέλουμε να μην υπάρχουν τείχη, αλλά γέφυρες συνεργασίας της Ευρώπης με ολόκληρο τον κόσμο. Για να γίνει όμως αυτό πρέπει και η Ευρώπη να νοιώθει υπερήφανη για το παρελθόν της, ασφαλής για το παρόν της και αισιόδοξη για το μέλλον της» κατέληξε ο Χρ. Φώλιας.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας