
Υπό συζήτηση η άρση της μονιμότητας στο Δημόσιο, λέει ο Ευ.Μεϊμαράκης
Την άποψη ότι η άρση της μονιμότητας στο στενό δημόσιο τομέα μπορεί να συζητηθεί εν όψει της αναθεώρησης του Συντάγματος εκφράζει ο γραμματέας της ΝΔ Ευ.Μεϊμαράκης. Σημειώνει ότι οι αλλαγές στον ευρύτερο δημόσιο τομέα θα αφορούν τους νεοπροσλαμβανόμενους.
53
Την άποψη ότι η άρση της μονιμότητας στο στενό δημόσιο τομέα μπορεί να συζητηθεί εν όψει της αναθεώρησης του Συντάγματος εκφράζει ο γραμματέας της ΝΔ Ευάγγελος Μεϊμαράκης. Σημειώνει ότι οι αλλαγές στον ευρύτερο δημόσιο τομέα θα αφορούν τους νεοπροσλαμβανόμενους.
Στη συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Αδέσμευτος Τύπος (του Δ.Ρίζου), ο γραμματέας της ΝΔ, ερωτηθείς κατά πόσο η επόμενη κίνηση της κυβέρνησης είναι η άρση της μονιμότητας και εάν αυτό θα αγγίξει και το στενό δημόσιο τομέα, απαντά: «Όλοι γνωρίζουν ότι η μονιμότητα στο στενό δημόσιο τομέα είναι συνταγματικά κατοχυρωμένη και επομένως μόνο κατά την περίοδο αναθεώρησης του Συντάγματος μπορεί κάτι τέτοιο να συζητηθεί».
»Πάντως, όλοι συμφωνούμε ότι η κατάσταση, όπως είναι διαμορφωμένη στο δημόσιο τομέα, πρέπει να αλλάξει. Ακόμη και οι ίδιοι οι υπάλληλοι που απευθύνονται σε άλλες υπηρεσίες για κάποια υπόθεσή τους, αγανακτούν. Και πρέπει επιτέλους να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε να εξυπηρετείται ο Έλληνας πολίτης από το δημόσιο. Γιατί η βελτίωση της καθημερινότητας όλων μας περνά σε ένα πολύ μεγάλο μέρος και μέσα από τη συναλλαγή μας με τις δημόσιες υπηρεσίες».
»Οι αλλαγές, λοιπόν, που πρέπει να γίνουν βρίσκουν σύμφωνη τη συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας. Εμείς δεν αιφνιδιάζουμε και δεν εξαπατούμε κανέναν, γιατί όλα αυτά τα καταθέσαμε προεκλογικά και εγκρίθηκαν. Αλλά και οι όποιες σκέψεις στον ευρύτερο δημόσιο τομέα αφορούν τους νεοπροσλαμβανόμενους και όχι αυτούς που ήδη υπηρετούν» σημειώνει.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Greek Tourism Faces Uncertainty Amid Geopolitical Tensions
- Παναθηναϊκός: «Μέσα» Ρογκαβόπουλος και Τολιόπουλος ενόψει Έφες
- Τι «μαγειρεύουν» οι Μπίλι Άιλις και Τζέιμς Κάμερον;
- Jaguar: Οι τέσσερις λέξεις του Έλον Μασκ που «τίναξαν στον αέρα» το rebrand αυτοκινητοβιομηχανίας
- Χαλκιδική: Πέθανε ο 84χρονος ανάπηρος που του είχαν κάνει έξωση από το σπίτι του
- Λαβρόφ κατά ΗΠΑ και συμμάχων τους: Παίζουν πολύ επικίνδυνα παιχνίδια στη Ασία
