Σε βρετανικό επενδυτικό ταμείο το 5,27% του ΟΛΠ
Bρετανικό fund φέρεται, σύμφωνα με πηγές του Oργανισμού Λιμένος Πειραιώς, να έχει στην κατοχή του το 5,27% των μετοχών της εταιρείας. Tην αγορά γνωστοποίησε την Πέμπτη στο Χρηματιστήριο η Morgan Stanley, η οποία ενέργησε για λογαριασμό τρίτων.
27
Bρετανικό fund φέρεται, σύμφωνα με πηγές του OΛΠ, να έχει στην κατοχή του το 5,27% των μετοχών της εταιρείας.
Tην αγορά ανακοίνωσε την Πέμπτη στο Χρηματιστήριο, η Morgan Stanley, η οποία, σε ανακοίνωσή της, ανέφερε ότι ενεργώντας για λογαριασμό τρίτων αύξησε το ποσοστό της στον OΛΠ από 4,88% σε 5,27%.
Σύμφωνα με πηγές της εταιρείας που επικαλείται η Ημερησία, στελέχη του βρετανικού fund επισκέφθηκαν πρόσφατα τη διοίκησή της και τους έγινε παρουσίαση των στοιχείων της σε συνδυασμό με τις προοπτικές που προδιαγράφονται από τις συμπράξεις του Δημοσίου με τους ιδιώτες.
Oι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι το fund διατηρεί στενές σχέσεις με τράπεζες, όπως η UBS.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρωί της Πέμπτης ο υπουργός Eμπορικής Nαυτιλίας κ. Kεφαλογιάννης είχε προβλέψει ότι επενδυτής μπορεί να έχει συγκεντρώσει το 5% των μετοχών του OΛΠ και να εμφανιστεί στη γενική συνέλευση στις 30 Iουνίου, θέτοντας ζήτημα διαχειριστικού ελέγχου για την εταιρεία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- O βασιλιάς του Μαρόκου αποδέχθηκε την πρόταση Τραμπ για ένταξή του ως ιδρυτικό μέλος στο Συμβούλιο Ειρήνης
- Australian Open 2026: Όλοι οι χορηγοί του Slam και η πραγματική αξία των συμφωνιών
- Ανί Ερνό: Όταν μια παράνομη έκτρωση κόντεψε να τη σκοτώσει, έκανε το δικαίωμα στην άμβλωση σημαία της
- Η μέρα των αποφάσεων για τις αγροτικές κινητοποιήσεις έφτασε – Το κλίμα στα μπλόκα και η αγωνία του Μαξίμου
- Χοκς – Μπακς 110-112: Νίκη – ανάσα στην Ατλάντα με «διπλό» Αντετοκούνμπο (vid)
- Δεληβοριάς για τις δηλώσεις Καρυστιανού: «Τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν μπαίνουν σε διαβούλευση»
- Θανατική ποινή: Ανησυχητική αύξηση παγκοσμίως το 2025
- Αναστασίου: «Χρειαζόμαστε ενίσχυση – Kάθε ματς είναι κρίσιμο»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 19.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/lucas-marconnet-Kls_Hq8p-xI-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442