
Επιβάτες «φαντάσματα» σε ιστιοφόρο που προσάραξε σε ακτή του Αιγίου
Εκτεταμένες έρευνες στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Αιγίου και Πάτρας για τους επιβάτες γερμανικού ιστιοφόρου, που προσάραξε, με αναμμένη τη μηχανή, στην ακτή Λαμπίρι. Στο 12μετρο σκάφος, που ρυμουλκήθηκε στο λιμάνι του Αιγίου, βρέθηκαν ίχνη αίματος.
71
Εκτεταμένες έρευνες στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Αιγίου και Πάτρας πραγματοποιούν από το πρωί της Τετάρτης σκάφη του Λιμενικού Σώματος και ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας, για τον εντοπισμό επιβατών γερμανικού ιστιοφόρου, που προσάραξε, με αναμμένη τη μηχανή του, στην ακτή Λαμπίρι.
Πρόκειται για το σκάφος «PILLANGO III», που προσάραξε κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες στην ακτή του Αιγίου, χωρίς να βρεθεί πάνω σε αυτό κανένας επιβάτης.
Τις έρευνες συντονίζει ο θάλαμος επιχειρήσεων του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, ενώ το 12μέτρο ιστιοφόρο ρυμουλκήθηκε στο λιμάνι του Αιγίου και ερευνάται.
Οι λιμενικοί εκτιμούν ότι δεν αποκλείεται μετά την προσάραξη οι επιβάτες του σκάφους να βγήκαν στη στεριά, χωρίς καν να ειδοποιήσουν για το συμβάν. Στο σκάφος, ωστόσο, εντοπίστηκε μία κηλίδα αίματος, που εντείνει το μυστήριο γύρω από την εξαφάνιση των επιβατών.
Την είδηση επιβεβαίωσε το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, σύμφωνα με το οποίο εντοπίστηκαν νωπά ίχνη αίματος πάνω στην «κουβέρτα» του ιστιοφόρου.
Από τα διάφορα έγγραφα που βρέθηκαν δε, προκύπτει ότι το σκάφος, που έχει νηολόγιο Στουτγάρδης, ανήκε στο Γιουγκοσλάβο Σαντόρι Ιμρεντί, βρισκόταν στους Παξούς το τριήμερο 8-10 Ιουνίου, ενώ στις 13 και 14 Ιουνίου στη Ναύπακτο, απ όπου μάλιστα ο επιβαίνων ή οι επιβαίνοντες σε αυτό αγόρασαν τρόφιμα και εμφιαλωμένα νερά.
Μάρτυρας στο λιμεναρχείο Αιγίου κατέθεσε ότι το ιστιοφόρο έπλεε την Τρίτη στη θαλάσσια περιοχή ανοικτά του Αιγίου, ενώ ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι εντός της «γέφυρας» του «PILLANGO III» υπήρχε χάρτης με χαραγμένη πορεία για τον Πειραιά.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Γιατί είμαστε όλοι τόσο κουρασμένοι; Τα σοκαριστικά στοιχεία για τη συλλογική μας αϋπνία
- Στο νοσοκομείο η Μαρίζα Κωχ – «Ένας ακόμη σκληρός Απρίλης» γράφει
- Πλούσιοι και «αθάνατοι»: Η βιομηχανία του biohacking και το νέο ταξικό σύνορο
- Οριστική διακοπή στο Αθηναϊκός – Παναθηναϊκός: Δεν βγήκαν στο δεύτερο ημίχρονο οι Πράσινες
- Κεφαλονιά: «Την βγάλαμε έξω για να πάρει αέρα» – «Θα έλεγαν ότι τη βρήκαν στο δρόμο» – Σοκάρουν οι καταθέσεις των συλληφθέντων
- Το «The White Lotus» μετακομίζει στις Κάννες
