ΕΔΕ για τη διοχέτευση μολυσμένης γαλοπούλας στην αγορά τα Χριστούγεννα του 2004
ΕΔΕ εις βάρος του διευθυντή της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής Υπηρεσίας της Νομαρχίας Αθηνών, ο οποίος κωλυσιέργησε στην ενημέρωση των καταναλωτών, για τη διοχέτευση στην αγορά, τα Χριστούγεννα του 2004, γαλοπούλας με σαλμονέλα, παρήγγειλε ο νομάρχης Αθηνών.
Εντολή για Ένορκη Διοικητική Εξέταση εις βάρος του διευθυντή της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής Υπηρεσίας της Νομαρχίας Αθηνών, Γ.Πρωτογεράκη, διότι δεν ενημέρωσε εγκαίρως τους προϊσταμένους του για τα αποτελέσματα ελέγχου που είχε διενεργήσει ο Σταθμός Κτηνιατρικού Ελέγχου (ΣΥΚΕ) Λιμένα Πειραιά του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με αποτέλεσμα την περίοδο των Χριστουγέννων του 2004 να μην ενημερωθεί το καταναλωτικό κοινό για τη διοχέτευση στην αγορά 15.967 κιλών γαλοπούλας με σαλμονέλα, έδωσε ο νομάρχης Αθηνών Γιάννης Σγουρός.
Την Τετάρτη ο κ. Σγουρός με όλο το φάκελο της υπόθεσης θα μεταβεί στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, προκειμένου να επιληφθεί της υπόθεσης.
Παράλληλα, ο νομάρχης Αθηνών με επιστολή του ζητά από το Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης τη διενέργεια ελέγχου στη Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Νομαρχίας Αθηνών.
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων