Πανηγυρική πρόκριση της Αργεντινής στα τελικά του Μουντιάλ, 3-1 κόντρα στη Βραζιλία
Πραγματοποιώντας μία εκπληκτική εμφάνιση κόντρα στη Βραζιλία, η Αργεντινή πήρε την πρόκριση για τα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2006. Στο μεγάλο ντέρμπι στο Μπουένος Αϊρες, οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο ημίχρονο με 3-0. Στο 3-1 το τελικό σκορ.
Αντάξιο των προσδοκιών ήταν το ντέρμπι μεταξύ Αργεντινής και Βραζιλίας στο Μπουένος Αϊρες, την Πέμπτη, για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2006.
Οι γηπεδούχοι πραγματοποίησαν μια εκπληκτική εμφάνιση στο α ημίχρονο και στο τέλος της περιόδου ήταν μπροστά με 3-0. Το σκορ άνοιξε στο 4 ο Ερνάν Κρέσπο, καθώς εκμεταλλεύθηκε άψογα το κενό στην άμυνα της Βραζιλίας και με ένα εκπληκτικό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Ντίντα.
Δεκατέσσερα λεπτά αργότερα, στο 18, με ένα σουτ-βολίδα ο Χουάν Ρικέλμε έκανε το 2-0, ενώ το τρίτο γκολ ήλθε και πάλι από τον Κρέσπο στο 40, με μία εκπληκτική κεφαλιά-ψαράκι. Είχε προηγηθεί η πανέξυπνη σέντρα του Σαβιόλα.
Η Βραζιλία, που αγωνιζόταν χωρίς τον Ρονάλντο, έδειχνε αδύναμη τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση, ενώ μετά το 3-0 ο εκνευρισμός των παιχτών της ήταν παραπάνω από είναι εμφανής.
Στο β ημίχρονο, το σκηνικό αντιστράφηκε, αν και τελικά αυτό δεν ήταν αρκετό για να χάσει η Αργεντινή την πρόκριση στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2006 στη Γερμανία.
Η Βραζιλία απέκτησε την υπεροχή και πίεζε σε σχεδόν όλη της διάρκεια του β μέρους. Στο 71 ο Ρομπέρτο Κάρλος, με ένα απευθείας χτύπημα φάουλ, μείωσε στο 3-1, ενώ το τέρμα της Αργεντινής είχαν απειλήσει λίγα λεπτά πριν ο Ζε Ρομπέρτο (62) και ο Ρόκε Τζούνιορ (67). Η Βραζιλία είχε την ευκαιρία να κάνει το 3-2 και στο 84 όταν σουτ του Αντριάνο κατέληξε στο δοκάρι.
Στους υπόλοιπους αγώνες της ζώνης της Νοτίου Αμερικής σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:
Μίλαν και Γιουβέντους έμειναν για δεύτερη φορά φέτος στο 0-0, με το αποτέλεσμα να βολεύει την πρωτοπόρο Ίντερ που πλησίασε ακόμη πιο κοντά στο πρωτάθλημα.
Το... έλα να δεις έγινε σε ματς της Ουέσκα με τη Σαραγόσα, όταν ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων, αφού αντίκρισε τη κόκκινη κάρτα, στη συνέχεια όρμησε σε αντίπαλο και τον ξάπλωσε κάτω με μπουνιά!
Χάρη σε γκολ του Χρήστου Τζόλη η Μπριζ «σφράγισε» σημαντική εκτός έδρας νίκη επί της Γάνδης (2-0) και υπολείπεται δύο βαθμούς της πρωτοπόρου Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ
Η επιστροφή του Αμερικανού προσφέρει πολλά στον Μπαρτζώκα ενόψει Μονακό και ο σέντερ των πειραιωτών έδειξε κόντρα στην ΑΕΚ πως είναι έτοιμος να δώσει σημαντικές λύσεις