51

Με την ανάγνωση του κατηγορητηρίου για το σύνολο των εμπλεκόμενων προσώπων συνεχίστηκε την Τετάρτη στο Ναυτοδικείο Πειραιά η πολύκροτη δίκη για το ναυάγιο του «Εξπρές Σάμινα». Ο πρόεδρος του δικαστηρίου Ν.Λεοντής προχώρησε σε κλήτευση μαρτύρων κατηγορίας, οι οποίοι όμως ήταν απόντες διότι δεν είχαν ειδοποιηθεί.

Ο μοναδικός μάρτυρας κατηγορίας που ήταν παρών στην ακροαματική διαδικασία είναι ο δικηγόρος Βασίλης Ταουζής, ο οποίος είχε καταθέσει μηνυτήρια με την οποία ζητούσε και την δίωξη της τότε ιδιοκτήριας εταιρίας του «Εξπρές Σάμινα» MFD.

Στην κατάθεση του Βασίλη Ταουξή, ο οποίος παρίσταται και ως συνήγορος πολιτικής αγωγής αντέδρασε έντονα ο συνήγορος υπεράσπισης Γιάννης Ηρειώτης, λέγοντας ότι δεν είναι δυνατόν οι συνήγοροι της πολιτικής αγωγής να είναι και μάρτυρες κατηγορίας.

Ο πρόεδρος του δικαστηρίου σε παρέμβασή του είπε: «Κάνουμε κακό ποδαρικό».

Επίσης, ανακοίνωσε ότι η πολιτική αγωγή θα παρίσταται για όλες τις υποθέσεις που βαρύνουν τους κατηγορούμενους εκτός απο αυτές που αφορούν στην , την κατηγορία έλλειψης βιβλίων επιθεωρήσεων και στην κατηγορία του μη εφοδιασμού του πλοίου με σύστημα καταγραφής επιβατών.

Απο τη διαδικασία της Τετάρτης απουσίαζαν και πάλι οι κατηγορούμενοι Κ.Κληρονόμος και Π.Κάσδαλης. Η δίκη διεκόπη στις 10:30 το πρωί και θα συνεχιστεί τη Δευτέρα 13 Ιουνίου στο Εφετείο Αθηνών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ