38

Η Νομαρχία Θεσσαλονίκης πήρε 8 εκατ. ευρώ πέρυσι και 6 εκατ. ευρώ φέτος για την ολοκλήρωση διαφόρων εργασιών σε σχολικές μονάδες, δήλωσε η υπουργός Παιδείας απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία ο νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης ζήτησε κονδύλια για τα σχολεία, τονίζοντας ότι αν δεν του δοθούν «θα βάλει λουκέτο στη νομαρχία».

Η υπουργός πρόσθεσε ότι βρίσκεται σε εκτέλεση ένα διετές πρόγραμμα για τη σχολική στέγη ύψους 63 εκατ. ευρώ, το οποίο υλοποιεί ο Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων. Μάλιστα, η κ. Γιαννάκου ζήτησε από τον αρμόδιο υφυπουργό Οικονομίας να εγκριθεί η αποπληρωμή των παλαιών χρεών που αφορούν την ανέγερση νέων σχολικών μονάδων και έχουν φτιαχτεί από τη νομαρχία, με την προϋπόθεση ότι η νομαρχία θα προσκομίσει όλα τα απαραίτητα στοιχεία.

Η υπουργός συνέχισε λέγοντας ότι «έγινε παρεξήγηση εκ μέρους του νομάρχη, η οποία οφείλεται στο γεγονός ότι συνέπεσε το ύψος του ποσού αυτού με τα κονδύλια που αφορούσαν την χρηματοδότηση του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων (ΟΣΚ). «Δεν πήγαν τα χρήματα του δήμου στον ΟΣΚ» είπε. «Η νομαρχία σε συνεργασία με τον ΟΣΚ οφείλει να καταθέσει όλα τα στοιχεία για τα παλιά χρέη που έχει και το υπουργείο θα τα καλύψει».

Η υπουργός όμως απάντησε σε ερωτήσεις σχετικά με τα θέματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων και την πορεία των διαγωνισμών.

«Δεν θεωρώ σωστό το γεγονός ότι διάφοροι, από διάφορα έντυπα, προβαίνουν σε κρίσεις για εύκολα ή δύσκολα θέματα. Νομίζω ότι αυτή η πρακτική δημιουργεί πανικό στα παιδιά και δεν τα βοηθά στην καλή ψυχολογία τους. Είναι ένας πολύ κακός τρόπος».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ