Ο Αλ Ζαρκάουι προειδοποιεί τους σουνίτες να μην αποδεχθούν το νέο Σύνταγμα του Ιράκ
Αποστάτες χαρακτηρίζει ο Αλ Ζαρκάουι τους σουνίτες που θα συμμετάσχουν στην επιτροπή για το νέο Σύνταγμα του Ιράκ. Σε μήνυμά του στο Διαδίκτυο, ο καταζητούμενος από τις ΗΠΑ προειδοποιεί τους σουνίτες για τις συνέπειες που θα έχει αυτή η κίνηση.
30
Αποστάτες χαρακτηρίζει ο Αλ Ζαρκάουι τους σουνίτες που θα συμμετάσχουν στην επιτροπή για το νέο Σύνταγμα του Ιράκ. Σε μήνυμά του στο Διαδίκτυο, ο καταζητούμενος από τις ΗΠΑ προειδοποιεί τους σουνίτες για τις συνέπειες που θα έχει αυτή η κίνηση.
«Οι σταυροφόροι της Κοντολίζα Ράις ήλθαν να σπιλώσουν τη γη του χαλιφάτου και θέλουν τη συμμετοχή των αποστατών που αποκαλούνται σουνίτες στην επιτροπή για το Σύνταγμα» αναφέρεται μεταξύ άλλων.
«Το σπαθί και οι σφαίρες είναι ο μόνος τρόπος διαλόγου με τους λάτρεις του Σταυρού» τονίζεται σε άλλο σημείο.
Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή η επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Κοντολίζα Ράις, πραγματοποίησε επίσκεψη στον Ιράκ, προκειμένου να εκφράσει τη στήριξη των ΗΠΑ στον νέο πρωθυπουργό Ιμπραήμ αλ Τζαφάρι.
Τόσο η Ουάσινγκτον όσο και ο νέος πρωθυπουργός του Ιράκ επιθυμούν τη συμμετοχή των σουνιτών στην πολιτική διαδικασία με την ελπίδα ότι η συμμετοχή όλων θα οδηγήσει σε αποκλιμάκωση της βίας.
Αποσύρεται και το Καζακστάν
«Εκπληρώσαμε πλήρως τις διεθνείς υποχρεώσεις μας». Με τη φράση αυτή ο υπουργός Αμυνας του Καζακστάν συνόψισε τις προθέσεις της χώρας του σχετικά με τη (μικρή) στρατιωτική του δύναμη στο Ιράκ.
Εκπρόσωπος του υπουργού δήλωσε ότι «είναι πλέον ώρα να σκεφτούμε την απόσυρση ή τη μη αποστολή νέων στρατιωτών μετά την ολοκλήρωση της αποστολής της υφιστάμενης δύναμης, στα τέλη Ιουλίου».
Οι στρατιώτες που έχει στείλει το Καζακστάν στο Ιράκ είναι μηχανικοί. Τον Ιανουάριο σκοτώθηκε ένας από αυτούς, μαζί με επτά Ουκρανούς, την ώρα που προσπαθούσαν να ανατινάξουν αποθήκη πυρομαχικών.
Παραμένουν οι Βρετανοί
Το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών ξεκαθάρισε σήμερα ότι οι Βρετανοί θα παραμείνουν στο Ιράκ για όσο διάστημα η ιρακινή κυβέρνηση ζητήσει την παραμονή τους.
«Δεν υπάρχει πρόθεση παραμονής για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, αλλά ούτε θα αποχωρήσουμε προτού ολοκληρωθεί η αποστολή μας» διευκρινίζεται στη σχετική ανακοίνωση του Φόρεϊν Όφις.
Νέες επιθέσεις των ανταρτών
Εν τω μεταξύ, ένας Αμερικανός στρατιώτης σκοτώθηκε και ένας ακόμα τραυματίστηκε ελαφρά, όταν εξερράγη μηχανισμός κατά τη διέλευση της περιπόλου τους. Το περιστατικό συνέβη βόρεια της Βαγδάτης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Πάρος: Οργή με βίντεο που δείχνει σερβιτόρο να γεμίζει ποτήρια πελατών μέσα στη θάλασσα
- Πέθανε η Νάκυ Αγάθου, μία από τις πρώτες παρουσιάστριες της ΕΡΤ
- Έτοιμος ο κορμός των μέτρων της ΔΕΘ – Τι ετοιμάζεται
- Νίκος Καρούζος: «Κι έτσι δεν έγινα δημοσιογράφος…»
- Γιώργος Παπανδρέου για τη δήλωση Σέρβας υπουργού για το Κόσοβο: Η εθνοκάθαρση δεν είναι πολιτική επιλογή
- Πιστός στα… γούρια ο πρόεδρος της Αργεντινής: «Θα δω τον τελικό του Μουντιάλ από την τηλεόραση»
- «Τα παντελόνια-θάνατος της Zara»: Οι influencer τα θεωρούν τα πιο επικίνδυνα στον κόσμο
- Φοιτητική στέγη: Γολγοθάς η εύρεση φοιτητικής κατοικίας – Στα ύψη τα ενοίκια, πολλά τα ασυντήρητα σπίτια
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/presley-roozenburg-qXIn8tF6VTI-unsplash-1-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442