Με κέρδη 0,78% έκλεισε το Χρηματιστήριο την Τρίτη
Ανοδικές τάσεις επικράτησαν την Τρίτη στο Χρηματιστήριο, με το γενικό δείκτη να κλείνει πάνω από τις 2.850 μονάδες, καθώς το ενδιαφέρον των επενδυτών στράφηκε σε αρκετούς κλάδους της αγοράς και κυρίως στην υψηλή κεφαλαιοποίηση.
27
Ανοδικές τάσεις επικράτησαν την Τρίτη στο Χρηματιστήριο, καθώς οι επενδυτές στράφηκαν σε αρκετούς κλάδους της αγοράς.
Ο γενικός δείκτης ενισχύθηκε κατά 0,78% στις 2.859,02 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 114,3 εκατ. ευρώ.
Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, αν και άνοιξαν ανοδικά, στη συνέχεια πέρασαν σε αρνητικό έδαφος μετά και τη νέα άνοδο των τιμών του πετρελαίου πάνω από τα 52 δολάρια το βαρέλι.
Στη Σοφοκλέους οι επενδυτές τοποθετήθηκαν στην υψηλή κεφαλαιοποίηση με έμφαση τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών.
Ο FTSE/ASE 140 ενισχύθηκε κατά 0,65% στις 3.353,86 μονάδες και ο FTSE/ASE 20 σημείωσε άνοδο 0,75% στις 1.592,40 μονάδες. Ο FTSE/ASE Mid Cap 40 κατέγραψε κέρδη 0,12% και ο FTSE/ASE Small Cap 80 έκλεισε υψηλότερα κατά 0,33%.
Οι περισσότεροι κλαδικοί δείκτες τερμάτισαν σε θετικό έδαφος. Τα υψηλότερα κέρδη σημείωσαν οι εταιρείες Ειδών και Λύσεων Πληροφορικής (+1,15%) και τις μεγαλύτερες απώλειες οι εταιρείες Πληροφορικής (-1,06%).
Την υψηλότερη αξία συναλλαγών συγκέντρωσαν οι μετοχές του ΟΠΑΠ (+5,74% στα 20,28 ευρώ), της Eurobank (+0,52% στα 22,98 ευρώ) και της Εθνικής Τράπεζας (+0,23% στα 26,58 ευρώ).
Από τις μετοχές που διακινήθηκαν, 138 σημείωσαν άνοδο, 98 υποχώρησαν και 150 παρέμειναν αμετάβλητες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Το Ιράν απειλεί με τζιχάντ ΗΠΑ, Ισραήλ και τρεις ευρωπαϊκές χώρες εάν…
- LIVE: Μπόντο/Γκλιμτ – Μάντσεστερ Σίτι
- Η πρώτη ανδρική συλλογή Armani χωρίς τον Giorgio – Το «greige» φεύγει, τα 80s επιστρέφουν
- Η πρώτη αντίδραση Φαραντούρη μετά τη διαγραφή του από τον ΣΥΡΙΖΑ
- Λεσόρ: «Δεν αντέχω πια να με ρωτάνε πότε θα επιστρέψω – Είναι πολύ δύσκολο όλο αυτό»
- Καϊράτ – Μπριζ 1-4: Περίπατος και στο «κυνήγι» της πρόκρισης οι Βέλγοι

