
Σταθεροποιητικές τάσεις στο Χρηματιστήριο τη Μ.Τρίτη
Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν στο Χρηματιστήριο τη Μ.Τρίτη, λίγο μετά το μέσο των συναλλαγών, καθώς οι επενδυτές, εν μέσω αρνητικού κλίματος στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, προχωρούν σε συγκρατημένες ρευστοποιήσεις σε αρκετούς κλάδους.
27
Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν στο Χρηματιστήριο τη Μ.Τρίτη, λίγο μετά το μέσο των συναλλαγών, καθώς οι επενδυτές προχωρούν σε συγκρατημένες ρευστοποιήσεις σε αρκετούς κλάδους.
Ο γενικός δείκτης ενισχύεται κατά 0,09% στις 2.908,37 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφώνεται στα 55 εκατ. ευρώ.
Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σημειώνουν απώλειες, με «οδηγό» τις εταιρείες ημιαγωγών.
Στη Σοφοκλέους οι επενδυτές ρευστοποιούν θέσεις, κυρίως στη μικρομεσαία κεφαλαιοποίηση. Σημαντικά κέρδη σημειώνουν οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών.
Ο FTSE/ASE 140 υποχωρεί κατά 0,01% στις 3.403,97 μονάδες και ο FTSE/ASE 20 βρίσκεται υψηλότερα κατά 0,07% στις 1.621,06 μονάδες. Ο FTSE/ASE Mid Cap 40 σημειώνει πτώση 0,36% και ο FTSE/ΑSE Small Cap 80 καταγράφει απώλειες 0,47%.
Οι περισσότεροι κλαδικοί δείκτες είναι σε αρνητικό έδαφος. Τις μεγαλύτερες απώλειες σημειώνουν οι Κλωστοϋφαντουργίες (-1,38%) και τα υψηλότερα κέρδη οι Τηλεπικοινωνίες (+1,87%).
Την υψηλότερη αξία συναλλαγών σημειώνουν οι μετοχές της Alpha Bank (-0,76% στα 26,10 ευρώ), της Εθνικής Τράπεζας (-0,15% στα 26,80 ευρώ) και του ΟΠΑΠ (-1,33% στα 20,74 ευρώ).
Από τις μετοχές που διακινούνται, 57 ενισχύονται, 154 υποχωρούν και 174 παραμένουν αμετάβλητες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Πολλοί τραυματίες από το νέο κύμα ρωσικών επιθέσεων στην Ουκρανία
- Εξιχνιάστηκε τηλεφωνική απάτη στη Θεσσαλονίκη με λεία κοσμήματα αξίας 12.000 ευρω
- Ο Λευτέρης Πετρούνιας διεκδικεί μετάλλιο στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Καϊρου
- Αποστολία Ζώη: Το ατύχημα της τραγουδίστριας – Τι λέει η ίδια
- Σιθωνία: «Μόλις έπεσε η στάθμη του νερού…» – Πώς εντοπίστηκαν το ανθρώπινο κρανίο και τα οστά σε ξενοδοχείο
- Άρης: Οι συναντήσεις που είχε ο Γρηγορίου για το ματς με τον Λεβαδειακό
