Σύμβουλος αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας στη ΔΕΗ – Επέκταση στη Βουλγαρία
Το ΔΣ της ΔΕΗ αποφάσισε την Παρασκευή να ξεκινήσει η διαδικασία διενέργειας διαγωνισμού για την πρόσληψη εταιρείας - συμβούλου που δραστηριοποιείται στην αγορά των εταιρειών επενδύσεων ακίνητης περιουσίας.
27
Το ΔΣ της ΔΕΗ αποφάσισε την Παρασκευή να ξεκινήσει η διαδικασία διενέργειας διαγωνισμού για την πρόσληψη εταιρείας – συμβούλου που δραστηριοποιείται στην αγορά των εταιρειών επενδύσεων ακίνητης περιουσίας.
Έργο της θα είναι να μελετήσει τις παραμέτρους και προϋποθέσεις που θα συνεκτιμηθούν για την ίδρυση και λειτουργία θυγατρικών εταιρειών αξιοποίησης και διαχείρισης της ακίνητης περιουσίας της ΔΕΗ.
Ο σύμβουλος, εκτός από την ανάλυση κόστους – οφέλους που θα πραγματοποιήσει, θα προτείνει και τη μορφή του νέου θυγατρικού σχήματος.
Επίσης, το ΔΣ αποφάσισε να συμμετάσχει στο διαγωνισμό ιδιωτικοποίησης των σταθμών ηλεκτροπαραγωγής της Βουλγαρίας Varna και Bobov Dol και να υποβάλλει δεσμευτικές προσφορές για την αγορά του 100% του συνόλου των μετοχών τους.
Ακόμα αποφασίσθηκε η ΔΕΗ να προτείνει προς τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας και το υπουργείο Ανάπτυξης μέτρα περιστολής του προβλήματος της ιδιαίτερα αυξημένης ζήτησης ηλεκτρικής ισχύος για λίγες ημέρες και ώρες του Ιουλίου, του οποίου η αντιμετώπιση, πέραν του ότι είναι ιδιαίτερα δύσκολη, είναι και εξαιρετικά δαπανηρή.
Η Επιχείρηση τονίζει ότι τα μέτρα αφορούν μόνο στους μεγάλους πελάτες της ΔΕΗ (περίπου το 1% των πελατών της) και δίνουν κίνητρα για μειωμένη και επιβαρύνσεις για αυξημένη κατανάλωση, ενώ δεν αφορούν στο υπόλοιπο 99% των πελατών της. Τα μέτρα θα τεθούν υπόψη των πελατών στους οποίους θα απευθύνονται, μετά την έγκρισή τους από το υπουργείο Ανάπτυξης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Έλενα Χριστοπούλου – Κλέλια Ανδριολάτου: Οριστικό τέλος στη συνεργασία τους -Τι συνέβη – Η ανακοίνωση
- Βίντεο ντοκουμέντα δείχνουν τη δράση της σπείρας που χτυπούσε καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών
- Ρωσία: Τουλάχιστον ένας νεκρός στο Ροστόφ από ουκρανική επίθεση – Πυρκαγιά σε πλοίο στην Αζοφική θάλασσα
- Τραγωδία στο Περού: Ένας νεκρός και τουλάχιστον 60 τραυματίες σε συγκέντρωση οπαδών της Αλιάντζα Λίμα (vids)
- Μετρό: Προς τον Σταθμό Δικαστήρια ο «μετροπόντικας» της γραμμής 4 – Πέρασε την Κυψέλη
- Πολιτικός σεισμός μετά τις νέες δικογραφίες για ΟΠΕΚΕΠΕ – «Πυρά» της αντιπολίτευσης κατά κυβέρνησης
- Ειδική έρευνα από το ΝΒΑ για τον Αντετοκούνμπο και τη μη συμμετοχή του στους αγώνες των Μπακς
- Η Ένωση Εισαγγελέων καταδικάζει την επίθεση στο σπίτι του Ισίδωρου Ντογιάκου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 04.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/enq-1998-sqq-CriDQFQ-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442