Κάτω από τα 50 δολάρια οι τιμές του πετρελαίου
Κάτω από τα 50 δολάρια υποχωρούν τη Δευτέρα οι τιμές του πετρελαίου, μετά την δήλωση του προέδρου του ΟΠΕΚ ότι το καρτέλ θα αυξήσει την παραγωγή του το Μάιο κατά 500.000 βαρέλια ημερησίως χωρίς να προηγηθεί επίσημη απόφαση.
27
Κάτω από τα 50 δολάρια υποχωρούν τη Δευτέρα οι τιμές του πετρελαίου, μετά την δήλωση του προέδρου του ΟΠΕΚ ότι το καρτέλ θα αυξήσει την παραγωγή του το Μάιο κατά 500.000 βαρέλια ημερησίως χωρίς να προηγηθεί επίσημη απόφαση.
Όπως είπε ο επικεφαλής του ΟΠΕΚ, η αύξηση της παραγωγής θα είναι «αυθόρμητη» και στοχεύει στο να διασφαλιστεί η ομολή ροή πετρελαίου στις αγορές.
Η απόφαση αυτή είναι αποτέλεσμα των πιέσεων των χωρών της G-7 που το περασμένο Σαββατοκύριακο εξέφρασαν τις έντονες ανησυχίες τους για τις τιμές του μαύρου χρυσού, αν και ουσιαστικά παραδέχθηκαν ότι θα πρέπει να συμβιβαστούν με αυτή την πραγματικότητα.
Η τιμή του αργού πετρελαίου υποχώρησε κατά 83 σεντς στα 49,66 δολάρια, για να ενισχυθεί στη συνέχεια στα 49,85 δολάρια το βαρέλι. Την περασμένη εβδομάδα σημείωσε απώλειες της τάξεως του 5%.
Το Μπρεντ υποχώρησε κατά 1 δολάριο στα 50,61 δολάρια το βαρέλι.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Live η ομιλία Ανδρουλάκη στη Βουλή για το αγροτικό
- Οι νέοι κανόνες της IFAB αλλάζουν το ποδόσφαιρο
- Σύνοδος στο Νταβός: Ο Τραμπ προσγειώθηκε στη Ζυρίχη – Διπλωματικός πυρετός ενόψει της ομιλίας του
- Τι αλλάζει στη χρηματοδότηση του γαλλικού κινηματογράφου και γιατί έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις
- Η ΚΕΔ ανακοίνωσε τους ορισμούς για την 18η αγωνιστική της Super League: Σιδηρόπουλος στο Καραϊσκάκη, Ευαγγέλου στην Τρίπολη
- Mercosur: «Στον πάγο» η συμφωνία – Παραπέμπεται στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

