«Νίκη» στη διαμάχη με την Ελλάδα για την ονομασία προβλέπει ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ
Ο αγώνας με την Ελλάδα για την ονομασία θα είναι δύσκολος, αλλά στο τέλος θα νικήσουμε, είπε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις. Ο Βλάντο Μπουτσκόφσκι ξεκαθάρισε ότι δεν ασκούνται πιέσεις για την αποδοχή των ιδεών Νίμιτς.
30
Ο αγώνας με την Ελλάδα για την ονομασία θα είναι δύσκολος, αλλά στο τέλος θα νικήσουμε, είπε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις. Ο Βλάντο Μπουτσκόφσκι ξεκαθάρισε ότι δεν ασκούνται πιέσεις για την αποδοχή των ιδεών Νίμιτς.
«Εάν εισερχόμαστε στην τελευταία φάση για την επίλυση της εκκρεμότητας της ονομασίας, τότε η Μακεδονία είναι έτοιμη να εντατικοποιήσει τις προσπάθειες της και να προτείνει περισσότερες λύσεις για την εξεύρεση αμοιβαίως αποδεκτής λύσης, αποκλειστικά και μόνο για το όνομα που θα χρησιμοποιεί η Ελλάδα στις διμερείς σχέσεις» είπε χαρακτηριστικά.
Ο ίδιος τάχθηκε κατά μιας πιθανολογούμενης ανάμειξης της ΕΕ στο όλο θέμα: «Είναι γνωστό ότι για την εκκρεμότητα της ονομασίας διεξάγουμε συνομιλίες στα Ηνωμένα Έθνη» εξήγησε.
Τέλος, σχολιάζοντας την τροπολογία ομάδας ευρωβουλευτών για την αναγνώριση της ΠΓΔΜ με το συνταγματικό της όνομα -η οποία απορρίφθηκε με μεγάλη πλειοψηφία από το Ευρωκοινοβούλιο- ο κ.Μπούτσκοφσκι ανέφερε «ότι πρόκειται για μία ακόμη προσπάθεια και πρωτοβουλία των φίλων και υποστηρικτών της Μακεδονίας».
«Δεν πρέπει να απογοητευόμαστε με την απόρριψη της τροπολογίας. Τα μέλη του Ευρωκοινοβουλίου όλο και συχνότερα θα έρχονται αντιμέτωποι με παρόμοιες πρωτοβουλίες» κατέληξε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Ραγδαία αύξηση των κυβερνοεπιθέσεων παγκοσμίως
- LIVE: Γαλλία – Μαρόκο
- Η «απόδραση» της Νταϊάνα: Τα παιδιά, ο Ντόντι και το σχέδιο Μαλιμπού
- Ο Τραμπ επέπληξε δημόσια τους ηγέτες του ΝΑΤΟ, αλλά στο παρασκήνιο ήταν διαφορετικά – Τι άλλαξε πριν φύγει;
- Ο Ζελένσκι δήλωσε πως αναμένει την παραλαβή πυραύλων Patriot και την άδεια για την κατασκευή τους
- Απίστευτο: Η Κωνσταντοπούλου κάλεσε το «100» για να συλλάβει τα γαλάζια μέλη της επιτροπής Δεοντολογίας
- Μουντιάλ σε 60 δευτερόλεπτα: Το ΑΝ δεν είναι (μόνο) του Παπακαλιάτη
- Γαλλία – Μαρόκο: Οι ενδεκάδες του πρώτου προημιτελικού του Μουντιάλ (pic)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/afrah-XwMmC_x6nsY-unsplash-1-315x220.jpg)
















































![Πτώση ελικοπτέρου στο οποίο επέβαινε η αντιπρόεδρος της Ζάμπιας – Ποια η κατάστασή της [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/zambia2-315x220.jpg)












Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442