Δυσαρεστημένος φέρεται ο πρωθυπουργός από τις διαρροές στον Τύπο
Έντονα δυσαρεστημένοι φέρονται να είναι τόσο ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής όσο και κορυφαίοι υπουργοί από τις συνεχείς διαρροές εγγράφων και πρωτοβουλιών της κυβέρνησης μέσω του Τύπου.
43
Έντονα δυσαρεστημένοι φέρονται να είναι τόσο ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής όσο και κορυφαίοι υπουργοί από τις συνεχείς διαρροές εγγράφων και πρωτοβουλιών της κυβέρνησης μέσω του Τύπου, καθώς αποδεικνύεται ότι η εμπιστευτικότητα των κινήσεων που σχεδιάζονται δεν μπορεί να διαφυλαχθεί ούτε από το Μέγαρο Μαξίμου ούτε και το υπουργείο Εξωτερικών.
Σύμφωνα με το Βήμα, η δυσαρέσκεια συνεργατών του πρωθυπουργού ήταν εμφανής στην ειδική σύσκεψη που έγινε την Τετάρτη στο Μέγαρο Μαξίμου με τη συμμετοχή του κ. Καραμανλή.
Αφορμή ήταν η δημοσίευση ολόκληρης της επιστολής του ειδικού διαμεσολαβητή του OΗΕ Μάθιου Νίμιτς για την ονομασία των Σκοπίων, αλλά και της επιστολής που απέστειλε ο πρωθυπουργός στον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους.
Ενοχλημένοι εμφανίστηκαν και συνεργάτες του υπουργού Εξωτερικών Πέτρου Μολυβιάτη, οι οποίοι από την Αγκυρα όπου βρίσκονταν τόνισαν ότι η κυβέρνηση έφθασε στο σημείο να εγκαλείται επειδή για πρώτη φορά ύστερα από δέκα χρόνια ενημερώνονται αμέσως οι πολιτικοί αρχηγοί για τις εξελίξεις στα εθνικά θέματα.
Δεν λείπουν, ωστόσο, και τα εσωκομματικά βέλη από στελέχη της Νέας Δημοκρατίας κατά των υπουργών που χειρίστηκαν επικοινωνιακά το θέμα των Σκοπίων. Αρκετά στελέχη επισημαίνουν ότι η απόφαση να μη δημοσιοποιηθεί εξ αρχής η επιστολή του κ. Νίμιτς προκάλεσε δυσμενέστερες εντυπώσεις από εκείνες που προκαλεί το περιεχόμενό της.
Ταυτόχρονα διατυπώνονται παράπονα από στελέχη της ΝΔ ότι τα επίμαχα σημεία της επιστολής απεκρύβησαν και από τους ίδιους, αλλά ακόμη και από τους υπουργούς που συμμετείχαν στη σύσκεψη που συγκάλεσε ο πρωθυπουργός στο Μέγαρο Μαξίμου πριν από δέκα ημέρες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τσεχία: Πυρκαγιά καταστρέφει 70.000 ζευγάρια παπούτσια της εμβληματικής υποδηματοποιίας Bata
- Τι είπε ο Εμπαπέ για την κατάστασή του και για την πρόκριση της Γαλλίας: «Είμαι εδώ για να κερδίσω»
- Οδηγός ανθρωπιστικής βοήθειας πυροβολήθηκε στο κεφάλι από στρατιώτη του Ισραήλ ενώ στέκονταν με τα χέρια ψηλά
- Συναγερμός στη Γαλλία, ο Εμπαπέ αποχώρησε τραυματίας και έβαλε πάγο στο πόδι (vids)
- Volkswagen: Εγκρίθηκαν μέτρα εξυγίανσης χωρίς, προς το παρόν, απολύσεις και κλείσιμο εργοστασίων
- Γαλλία-Μαρόκο 2-0: Οι «μάγοι» της Γαλλίας πήραν το πρώτο εισιτήριο για τους «4» (vid)
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: Ανάβει πράσινο φως για τις αντιδημαρχίες
- Ερντογάν: Προσδοκίες για θετικές εξελίξεις σε KAAN και F-35 μετά τη συνάντηση με τον Τραμπ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442