Ολοκληρώθηκαν οι επαφές Σκανδαλάκη στο Ισραήλ για το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων
Ολοκληρώθηκαν οι επαφές του υφυπουργού Εξωτερικών Π.Σκανδαλάκη με τους υπουργούς Εξωτερικών του Ισραήλ και της Παλαιστινιακής Αρχής σχετικά με το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων· σύντομα το πόρισμα των εμπειρογνωμώνων της Παλαιστινιακής Αρχής για την υπόθεση.
71
Ολοκληρώθηκαν την Τετάρτη οι επαφές του υφυπουργού Εξωτερικών Παναγιώτη Σκανδαλάκη με τους υπουργούς Εξωτερικών του Ισραήλ και της Παλαιστινιακής Αρχής σχετικά με την κατάσταση στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων.
Ο κ. Σκανδαλάκης ενημερώθηκε από τον Παλαιστίνιο ομόλογό του για την πρόοδο των εργασιών της επιτροπής εμπειρογνωμόνων της Παλαιστινιακής Αρχής, η οποία φέρεται να βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο για την έκδοση του πορίσματός της. Επίσης, ενημερώθηκε για την πρόσφατη συνάντηση που είχε ο Παλαιστίνιος πρωθυπουργός Αχμέντ Κορέι με τον Πατριάρχη Ειρηναίο.
Ακολούθησε συνάντηση του υφυπουργού Εξωτερικών με τον Ισραηλινό υπουργό Εξωτερικών Σιλβάν Σαλόμ. Και οι δύο πλευρές εκτίμησαν τις εξελίξεις με βάση τα νέα δεδομένα κατόπιν της κρίσης εντός της Αγιοταφίτικης Κοινότητας.
Την Πέμπτη, ο κ. Σκανδαλάκης θα συναντηθεί με το νέο υπουργό Εσωτερικών της Ιορδανίας, Αουνί Γιαρβάς, και κατόπιν αναμένεται να ενημερώσει τα μέσα ενημέρωσης για το περιεχόμενο των επαφών του.
Σε μια παράλληλη εξέλιξη, το απόγευμα της Τετάρτης επέστρεψαν από το Αμαν οι αρχιερείς Τιμόθεος, Αμβρόσιος και Χρυσόστομος, οι οποίοι ήταν προσκεκλημένοι του νέου υπουργού Εσωτερικών, με τον οποίο συζήτησαν για το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων. Είναι η πρώτη φορά που η ιορδανική κυβέρνηση απηύθυνε πρόσκληση στους διαφωνούντες αρχιερείς, οι οποίοι είχαν υπογράψει τη δήλωση κατά του Πατριάρχη Ειρηναίου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Λάσο: «Ο Παναθηναϊκός είναι μια ομάδα με παίκτες επιπέδου MVP σχεδόν σε κάθε θέση»
- Τουρκία: Νεκρός από αιμορραγία ο 14χρονος δράστης του μακελειού σε σχολείο – Νέα στοιχεία από τη νεκροψία
- Η ομολογία Λαζαρίδη για την ποινικά κολάσιμη πράξη της απάτης και η σκοπιμότητα (;) πίσω από την πρόθεση επανόρθωσης
- Τζέιμς Μποντ: Η Amazon MGM ανοίγει τα χαρτιά της – Tο στοίχημα των 8 δισ, o διάδοχος, το μεγάλο εμπόδιο
- ΣΥΡΙΖΑ: Οι δηλώσεις Γεωργιάδη, ακόμη μια ευθεία και επικίνδυνη επίθεση στη Δικαιοσύνη και στο Κράτος Δικαίου
- Δικηγόροι προειδοποιούν: Οι συζητήσεις σας με chatbot μπορεί να χρησιμοποιηθούν εναντίον σας
- Με «ναυτικό αποκλεισμό και βόμβες» απειλούν οι ΗΠΑ το Ιράν αν δεν συνάψει συμφωνία
- Παναθηναϊκός: Εκτός προπόνησης ο Κέντρικ Ναν
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 16.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/abhijith-chandran-z4ylX1Z5FQE-unsplash-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442