Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Την «Χρυσοπηγή» βλέπει πίσω από τη δίωξή του ο αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Γιοσάκης
Βέβαιος για την απόδοση δικαιοσύνης, δηλώνει ο αρχιμανδρίτης

Την «Χρυσοπηγή» βλέπει πίσω από τη δίωξή του ο αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Γιοσάκης

Στο γεγονός ότι ουδέποτε υπήρξε μέλος της «Χρυσοπηγής» -δεν ήμουν δικός τους- αποδίδει ο Ιάκωβος Γιοσάκης τη δικαστική περιπέτεια και την άσκηση ποινικής δίωξης εις βάρος του. Απορρίπτει δε κατηγορηματικά τα περί χρηματισμού δικαστών.

30

Στο γεγονός ότι ουδέποτε υπήρξε μέλος της «Χρυσοπηγής» -δεν ήμουν δικός τους- αποδίδει ο Ιάκωβος Γιοσάκης τη δικαστική περιπέτεια και την άσκηση ποινικής δίωξης εις βάρος του. Απορρίπτει δε κατηγορηματικά τα περί χρηματισμού δικαστών.

Μιλώντας στο Βήμα της Κυριακής, ο Ιάκωβος Γιοσάκης δηλώνει ότι σε όσες δικαστικές υποθέσεις ενεπλάκη στο παρελθόν, αφορούσαν συκοφαντική δυσφήμιση και μόνο: «Σε καμία περίπτωση δεν είχαν να κάνουν με οικονομικού ενδιαφέροντος αντικείμενα. Σημειώνεται ότι σε όσες περιπτώσεις δικαιώθηκα σε ποινικό επίπεδο, σε δεύτερο βαθμό ανακάλεσα.»

Παράλληλα, εξηγεί ότι η μόνη «παρέμβαση» στην ανακρίτρια Αντωνία Ηλία αφορούσε την υπόθεση του ιερομόναχου Χλοπόνιν. Δηλώνει ότι απλώς παρακάλεσε την ανακρίτρια να «δει με συμπάθεια» τον συγκεκριμένο κληρικό, λόγω της αναπηρίας που προήλθε από το ατύχημα.

«Σε καμία περίπτωση δεν υπέδειξα στη κυρία δικαστή το ποσό της αποζημίωσης. Δεν δύναμαι να κατανοήσω γιατί ένας κληρικός, ένας αρχιμανδρίτης, ένας μητροπολίτης κτλ. δεν είναι σε θέση να έχει φιλικές ή πολύ στενές σχέσεις με δικαστικούς λειτουργούς οποιασδήποτε βαθμίδας. Είναι εντελώς παράλογο και υποκριτικό, θα έλεγα, να πιστεύουμε ότι οι δικαστικοί ή οι κληρικοί είναι αντικοινωνικά άτομα και λόγω της ιδιότητάς τους δεσμεύονται στο να αναπτύσσουν κοινωνικές ή φιλικές σχέσεις.»

Ξεκαθαρίζει δε ότι δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα οι πληροφορίες περί 15 ύποπτων εμβασμάτων στον τραπεζικό λογαριασμό του.

Ο αρχιμανδρίτης διαψεύδει ότι ο μητροπολίτης Θεόκλητος παραιτήθηκε επειδή συνέστησε τον ίδιο στον Αρχιεπίσκοπο. «Αν με συνέστησε ο Σεβαμιώτατος Θεόκλητος, εγώ δεν αξιοποιήθηκα σε καμία επιτελική θέση στην Εκκλησία ή, τουλάχιστον, δεν πρόλαβα να αξιοποιηθώ.»

Αναφερόμενος στην υποψηφιότητά του για τη θέση του γραμματέα της Επιτροπής Νομοκανονικών της Εκκλησίας της Ελλάδος, σημείωνει ότι αντέδρασαν ο μητροπολίτης Πειραιώς Καλλίνικος και ο Καλαβρύτων Αμβρόσιος.

«Ασφαλώς εγώ δεν ήμουν δικός τους, δεν ήμουν μέλος της Χρυσοπηγής. Προσωπικά ποτέ δεν είχα την οποιαδήποτε επαφή μαζί τους.

» Έχουν μάθει όμως να κατακρίνουν, να μέμφονται και να κριτικάρουν τους πάντες εκτός από τον εαυτό τους. Για τους δύο ανωτέρω οι οιεσδήποτε εις βάρος τους επικρίσεις ή συκοφαντίες, όπως αυτές που είδαν το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα είναι βέλη του πονηρού, είναι χαλκεία (και εύχομαι ολόψυχα να είναι), ενώ για τους υπόλοιπους οτιδήποτε αρνητικό ειπωθεί καθίσταται αυτομάτως γεγονός, αληθές και πραγματικό. Είναι αυτό που λέει ο λαός μας: Τα δικά τους είναι σύκα και δεν ακούγονται, ενώ των άλλων είναι καρύδια και κάνουν θόρυβο.»

Τέλος, δηλώνει αισιόδοξος ότι θα αθωωθεί σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Στα ύψη, στις κορυφές, υπάρχει πάντα φως και αλίμονο στους ανθρώπους εκείνους που πορεύονται στο σκοτάδι».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Only in

Η ίδια κοροϊδία – πάλι

Τα μέτρα «σωτηρίας» του αθηναϊκού κέντρου από το AirBnb, κάθε άλλο παρά σωτήρια αποδεικνύονται.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024