Ανατροπές στο καθεστώς προσλήψεων στις εισηγμένες ΔΕΚΟ προαναγγέλλει ο κ.Αλογοσκούφης
Αλλαγές στο εργασιακό καθεστώς για τους νεοπροσλαμβανόμενους στις ΔΕΚΟ προανήγγειλε ο υπ. Οικονομίας και Οικονομικών Γ.Αλογοσκούφης, τονίζοντας ότι σταδιακά θα ισχύσει και γι αυτούς το καθεστώς που ισχύει στον ιδιωτικό τομέα», δηλαδή θα ασφαλίζονται στο ΙΚΑ.
88
Αλλαγές στο εργασιακό καθεστώς για τους νεοπροσλαμβανόμενους στις ΔΕΚΟ προανήγγειλε ο υπ. Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης, τονίζοντας ότι σταδιακά θα ισχύσει και γι αυτούς το καθεστώς που ισχύει στον ιδιωτικό τομέα», δηλαδή θα ασφαλίζονται στο ΙΚΑ.
Όπως αναφέρει ο υπουργός σε συνέντευξή του στην «Απογευματινή της Κυριακής», στις ΔΕΚΟ όπου το Δημόσιο δεν θα είναι «μεγάλος μέτοχος», αναμένεται αλλαγή και στις διαδικασίες προσλήψεων, για τις οποίες δεν θα χρειάζεται η προσφυγή στο ΑΣΕΠ.
Ξεκαθαρίζει πάντως, ότι «δεν νομίζω ότι θα ήταν ώριμο να καταργήσουμε το ΑΣΕΠ, γιατί αμέσως θα δημιουργηθεί η εικόνα ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να ανοίγει παράθυρα, με την πρόσληψη με άλλα κριτήρια και όχι αξιοκρατικά».
Αναφορικά με τις ΔΕΚΟ, ο υπουργός αναφέρει ότι από το φθινόπωρο θα ισχύσει νέος νόμος, «που θα προσδιορίσει με σαφώς καινούργιο τρόπο τα όρια του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα».
Ειδικά για τον ΟΤΕ, αναφέρει ότι το Δημόσιο θα διατηρήσει το ποσοστό καταστατικής μειοψηφίας του 34%, αλλά δεν αποκλείει να υπάρξει ένας «στρατηγικός σύμμαχος».
Γενικότερα για την οικονομική πολιτική, ο κ. Αλογοσκούφης διευκρινίζει ότι σταθερός στόχος της κυβέρνησης είναι να μειωθεί το έλλειμμα κάτω από το 3%, στο τέλος του 2006 και όλες οι πρωτοβουλίες και κινήσεις θα κατατείνουν στην επίτευξη αυτού του στόχου.
«Διερευνώνται όλες οι δυνατότητες που έχουμε να διευρύνουμε τα φορολογικά έσοδα με τη μικρότερη δυνατή επιβάρυνση για την ανάπτυξη και χωρίς να δημιουργήσουμε κοινωνικές παρενέργειες», αναφέρει ο κ.Αλογοσκούφης και δεν αποκλείει να υπάρξουν αυξήσεις σε ορισμένα προϊόντα, όπως είναι τα ποτά και τα τσιγάρα.
Παράλληλα επισημαίνει πως η κυβέρνηση μελετά «τη σταδιακή κατάργηση των ειδικών λογαριασμών», καθώς και «την κατάργηση προνομίων κρατικών αξιωματούχων, όπως αυτοκίνητα, ασφάλεια και διάφορα άλλα τέτοια προνόμια».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Βενεζουέλα: Διεξάγω διάλογο «χωρίς φόβο» με τις ΗΠΑ, λέει η Ροδρίγκες
- Γροιλανδία: Δεν συζητήθηκε θέμα κυριαρχίας της με τον Τραμπ, δηλώνει ο Ρούτε
- ΗΠΑ: Πράσινο από το Κογκρέσο στο νομοσχέδιο για τον ρόλο της Αν. Μεσογείου στον διάδρομο IMEC
- Γροιλανδία: «Ψεύδεται» – Με δυσπιστία αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι τη δήλωση Τραμπ για «πλαίσιο συμφωνίας»
- Βουλή: Με ψήφους της ΝΔ έγινε δεκτή η πρόταση Μητσοτάκη για τον πρωτογενή τομέα
- Ιράν: Ο Τραμπ προειδοποιεί ξανά την Τεχεράνη «να σταματήσει με τα πυρηνικά»