
H Θεσσαλονίκη εναλλακτική έδρα του Συμφώνου Σταθερότητας στην ΝΑ Ευρώπη
Η αναβάθμιση της Θεσσαλονίκης ως εναλλακτικής έδρας του Συμφώνου Σταθερότητας στη ΝΑ Ευρώπη αποφασίστηκε στη διάρκεια της συνάντησης του υφυπουργού Εξωτερικών Ευρ.Στυλιανίδη με τον ειδικό συντονιστή του Συμφώνου Σταθερότητας Έρχαρντ Μπουσεκ, την Τετάρτη.
53
Η αναβάθμιση της Θεσσαλονίκης ως εναλλακτικής έδρας του Συμφώνου Σταθερότητας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και η ενίσχυση της προοπτικής δημιουργίας στην συμπρωτεύουσα ενός κέντρου Διαβαλκανικής Συνεργασίας,την προεδρία της οποίας αναλαμβάνει η Ελλάδα το Μάιο, αποφασίστηκαν την Τετάρτη στη συνάντηση του υφυπουργού Εξωτερικών Ευρ.Στυλιανίδη με τον ειδικό συντονιστή του Συμφώνου Σταθερότητας Έρχαρντ Μπουσεκ.
«Αποφασίσαμε τους τρόπους με τους οποίους η ελληνική πλευρά θα συμμετέχει στην πρακτική στήριξη αλλά και στη χρηματοδότηση αυτού του Εναλλακτικού Γραφείου έδρας στη Θεσσαλονίκη» δήλωσε ο κ. Στυλιανίδης.
Ειδικότερα, για τη χρηματοδότηση της εναλλακτικής έδρας στη Θεσσαλονίκη (με πρώτη στις Βρυξέλλες) ο κ. Στυλιανίδης υπογράμμισε ότι θα υπάρξει συμμετοχή και της Ελλάδας μέσω του ΟΑΣΕ.
Σημειώνεται ότι η χρηματοδότηση, όχι μόνο της εναλλακτικής έδρας αλλά και του συνόλου του Συμφώνου Σταθερότητας της νοτιοανατολικής Ευρώπης, στηρίζεται στην εθελούσια συνεισφορά των κρατών – μελών και αποτελεί το σημαντικότερο εμπόδιο για την εξέλιξη και δραστηριοποίησή του.
Οι Στυλιανίδης και Μπούσεκ αποφάσισαν επίσης -με σκοπό πάντα την αναβάθμιση της Θεσσαλονίκης ως Διαβαλκανικού Κέντρου- την ανάληψη πρακτικών πρωτοβουλιών σε τομείς, όπως ο κοινωνικός (οργανωμένο έγκλημα, παράνομη διακίνηση προσώπων) ο επιχειρηματικός και ο πολιτικός, με στόχο την καλύτερη δυνατή συνεργασία μεταξύ των βαλκανικών κρατών.
Ο κ. Μπούσεκ επισήμανε την ανάγκη να χρηματοδοτηθούν συγκεκριμένα προγράμματα και όχι απλώς να σπαταληθούν χρήματα χωρίς προγραμματισμό.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- ΟΠΕΚΕΠΕ 2: Πως τα τσιμεντένια κανάλια στην Καρδίτσα «χαντάκωσαν» τον Κώστα Τσιάρα
- Κηφισιά-Πανσερραϊκός 1-2: Τρίποντο-βόμβα οι φιλοξενούμενοι με δυο γκολ του Τσαούση
- ΣΥΡΙΖΑ για ΟΠΕΚΕΠΕ: Οργανωμένο σύστημα διαφθοράς με πολιτική συμμετοχή και κάλυψη
- Συνελήφθησαν τρεις ανήλικοι που διακινούσαν κροτίδες στην πλατεία Συντάγματος
- Ο ερωτικός δεσμός του Χίτλερ με τον αγαπημένο του αρχιτέκτονα, Άλμπερτ Σπέερ
- LIVE: Αστέρας Τρίπολης – ΑΕΛ Novibet

