Ποσό 3,5 εκατ. ευρώ συγκέντρωσαν οι μαθητές της χώρας για τα θύματα του τσουνάμι
Ποσό 3.476.314 ευρώ συγκεντρώθηκε από τα σχολεία όλης της Ελλάδας για βοήθεια προς τους πληγέντες από το τσουνάμι της Νοτιοανατολικής Ασίας. Την επιταγή παρέδωσε την Παρασκευή η υπουργός Παιδείας Μαριέττα Γιαννάκου στον υπουργό Εξωτερικών Πέτρο Μολυβιάτη.
Ποσό 3.476.314 ευρώ συγκεντρώθηκε από τα σχολεία όλης της Ελλάδας για βοήθεια προς τους πληγέντες από το τσουνάμι της Νοτιοανατολικής Ασίας. Την επιταγή παρέδωσε την Παρασκευή η υπουργός Παιδείας Μαριέττα Γιαννάκου στον υπουργό Εξωτερικών Πέτρο Μολυβιάτη.
H κ. Γιαννάκου και ο κ. Μολυβιάτης ευχαρίστησαν και συνεχάρησαν τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας για την πρωτοβουλία και διευκρίνισαν ότι η επιταγή θα κατατεθεί εντός της ημέρας στον ειδικό λογαριασμό που υπάρχει στην Τράπεζα της Ελλάδας.
Ο υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι πρόθεση είναι να χρησιμοποιηθεί το σημαντικό αυτό ποσό για την κατασκευή ενός ή δύο σχολείων σε μία ή δύο χώρες από τις πληγείσες περιοχές· «σχολεία τα οποία θα θέλαμε να φέρουν και ένα ελληνικό όνομα».
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).