Ερώτηση Καρχιμάκη για συστήματα ασφαλείας στο Πεντάγωνο
Απαντώντας σε ερώτηση του Μ.Καρχιμάκη για προμήθεια συστημάτων ασφαλείας από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, ενδεχομένως «επιθετικού» χαρακτήρα, το Πεντάγωνο παραδέχθηκε εμμέσως ότι τα συστήματα υπάρχουν, αλλά διέψευσε σενάρια περί παρακολουθήσεων.
53
Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μ.Καρχιμάκη για προμήθεια συστημάτων ασφαλείας από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, ενδεχομένως «επιθετικού» χαρακτήρα, το Πεντάγωνο παραδέχθηκε εμμέσως ότι τα συστήματα υπάρχουν, αλλά διέψευσε σενάρια περί παρακολουθήσεων.
Συγκεκριμένα, το μέλος του ΚΤΕ Αμυνας του ΠΑΣΟΚ σε ερώτηση που κατέθεσε στο Κοινοβούλιο σημειώνει ότι: «Σύμφωνα με πληροφορίες, στο τέλος του 2004, έγινε προμήθεια συστημάτων ασφαλείας για το υπουργείο σας, από την εταιρεία EAGLEALARM MACE- SECURITY». Ο κ. Καρχιμάκης, μεταξύ άλλων ζητά να μάθει για ποιους λόγους έγινε η προμήθεια και εάν έγινε διαγωνισμός ή ανάθεση για αυτήν.
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ αφήνει να εννοηθεί ότι τα συστήματα αυτά χρησιμοποιούνται για παρακολουθήσεις εντός του υπουργείου, καθώς διατυπώνει την ερώτηση: «Τα συστήματα ασφαλείας που αγοράστηκαν, εντάσσονται στο γενικότερο σύστημα ασφαλείας του ΥΠΕΘΑ ή αποτελεί ειδικό κομμάτι ασφαλείας αμυντικού και επιθετικού χαρακτήρα του γραφείου του υπουργού;»
Απαντώντας, το υπουργείο Εθνικής Αμυνας αναφέρει: «Είναι τουλάχιστον περίεργο να σχολιάζεται το γεγονός της τοποθέτησης συστημάτων ασφαλείας σε νευραλγικούς χώρους του υπουργείου, καθόσον στους χώρους αυτούς, όπως είναι εύκολα αντιληπτό, γίνεται διαχείριση διαβαθμισμένων θεμάτων».
Παράλληλα, απαντώντας στα περί «επιθετικού» χαρακτήρα των συστημάτων ασφαλείας, καθώς και σε σχόλιο που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Έθνος την Τετάρτη, στο οποίο σημειώνεται ότι υπήρξε εκκένωση γραφείου κοντά στο υπουργικό, κάτι που αποδίδεται στην «πονηρή ερώτηση που κατέθεσε ο κ. Καρχιμάκης», το υπουργείο Εθνικής Αμυνας επισημαίνει: «Όσον αφορά δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για δήθεν συγκεκριμένο γραφείο παρακολούθησης, που ανακάλυψαν ορισμένοι, είναι φανερό ότι αυτά ανήκουν στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κόντρα Χατζηβασιλείου με Νταβούτογλου για το Κυπριακό: «Έχουμε εισβολή από το 1974»
- EuroCup: Αυτοί είναι οι αντίπαλοι του ΠΑΟΚ και του Άρη στη νέα διοργάνωση
- Ποιες είναι οι περιοχές με τα ακριβότερα και τα φθηνότερα ακίνητα σε Αττική και Θεσσαλονίκη
- Ποιοι νέοι κλάδοι εντάχθηκαν στην ψηφιακή κάρτα εργασίας
- Μοντέρο: «Μια ωραία διαδρομή προς τον Πειραιά» (pic)
- Η «κατάρα του Τραμπ»: Από το Μουντιάλ στο NFL – Eίναι όντως ο πρόεδρος των ΗΠΑ επικίνδυνα γκαντέμης;
- Παν. Δουδωνής: Εμμονικός με τις υποκλοπές ο Κ. Μητσοτάκης – Αυτοεξευτελισμός των παρακολουθούμενων προσώπων
- Γρηγόρης Δημητριάδης: Επίδειξη θράσους αφού εξασφάλισε τη (συγ)κάλυψη της κυβέρνησης για τις υποκλοπές
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442