Αναγκαία τα μέτρα εντός του 2005 για το Ασφαλιστικό, λέει ο Ν.Αγγελόπουλος
«Αν δεν πάρουμε μέτρα εντός του 2005 θα υπάρξουν προβλήματα ρευστότητος» στο ασφαλιστικό σύστημα, δηλώνει ο υφυπουργός Κοινωνικής Προστασίας Νίκος Αγγελόπουλος, και υποστηρίζει ότι λύση μπορεί να δώσει ο θεσμός των επαγγελματικών ταμείων.
27
«Αν δεν πάρουμε μέτρα εντός του 2005 θα υπάρξουν προβλήματα ρευστότητος» στο ασφαλιστικό σύστημα, δηλώνει ο υφυπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Νίκος Αγγελόπουλος.
Σε συνέντευξή του στη Ναυτεμπορική, ο κ. Αγγελόπουλος εκφράζει την εκτίμηση ότι ο θεσμός των επαγγελματικών ταμείων μπορεί να δώσει λύσεις στο μέλλον και να λειτουργήσει θετικά στο χώρο της κοινωνικής ασφάλισης.
Ο υφυπουργός υποστηρίζει ότι στον τομέα αυτό μπορεί να συμμετάσχουν και οι ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες.
Σε ό,τι αφορά τη χρηματοδότηση του ασφαλιστικού συστήματος, ο κ. Αγγελόπουλος επισημαίνει, στο ίδιο μήκος κύματος με την επίσημη κυβερνητική γραμμή, ότι τα προβλήματα δεν ξεπεράστηκαν με την τελευταία μεταρρύθμιση («νόμος Ρέππα») και θα χρειασθούν διορθωτικές κινήσεις.
Πάντως, ο υφυπουργός αποκλείει το ενδεχόμενο αύξησης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης ή των ασφαλιστικών εισφορών («είναι ήδη πολύ υψηλές») και μείωσης των παροχών, οι οποίες, όπως αναγνωρίζει, βρίσκονται σε χαμηλά επίπεδα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Συνταγή: Strawberry velvet yogurt
- Το σημερινό πρόγραμμα του Μουντιάλ: Η ώρα της στέψης (Ισπανία-Αργεντινή)
- Τα αδέρφια Τέιτ συνελήφθησαν στο Μαϊάμι – Διώξεις στη Μεγάλη Βρετανία για βιασμούς και κακοποίηση [βίντεο]
- Η Ντέλσι Ροντρίγκεζ απαντά στο αν συνεργάστηκε με τις ΗΠΑ για την σύλληψη του Μαδούρο – Ο ρόλος του Ρούμπιο
- Τι κρύβεται πίσω από την πτώση σε χρυσό, Bitcoin και Big Tech
- Ο Ζάκερμπεργκ «κλέβει» στέλεχος της Amazon
- Η Τεχεράνη καταγγέλλει επίθεση σε μονάδα αφαλάτωσης – Άφησε 10.000 Ιρανούς χωρίς νερό
- Εκρήξεις στο Κίεβο από μεγάλη ρωσική επίθεση
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 19.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ken-cheung-taUfUHLylIo-unsplash-315x220.jpg)









![Τα αδέρφια Τέιτ συνελήφθησαν στο Μαϊάμι – Διώξεις στη Μεγάλη Βρετανία για βιασμούς και κακοποίηση [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/photo_6260173253972266909_x-315x220.jpg)













































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442