Σύλληψη δύο ισλαμιστών στην Τουρκία για τη σφαγή του 1993 στη Σεβάστεια
Η τουρκική αστυνομία συνέλαβε δύο ισλαμιστές, καταζητούμενοι για την εμπλοκή τους το 1993 στον εμπρησμό ενός ξενοδοχείου στη Σεβάστεια της ανατολικής Τουρκία, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 37 άνθρωποι στην πλειονότητά τους διανοούμενοι του αριστερού χώρου.
Η τουρκική αστυνομία συνέλαβε δύο καταζητούμενους ισλαμιστές, που είχαν καταδικαστεί ερήμην για την εμπλοκή τους το 1993 στον εμπρησμό ενός ξενοδοχείου στην πόλη Σεβάστεια της ανατολικής Τουρκίας, όπου διεξαγόταν συνέδριο με τη συμμετοχή καλλιτεχνών και διανοουμένων του αριστερού χώρου. Κατά την επίθεση είχαν σκοτωθεί 37 άνθρωποι
Ο ένας από τους καταζητούμενους είχε καταδικαστεί σε ισόβια και ο άλλος σε επτά χρόνια και έξι μήνες κάθειρξη για τη συμμετοχή τους στον εμπρησμό του ξενοδοχείου Μαντιμάκ στις 2 Ιουλίου 1993.
Χιλιάδες σκληροπυρηνικοί σουνίτες ισλαμιστές είχαν διαδηλώσει την ημέρα εκείνη αντιδρώντας στο φεστιβάλ που είχε οργανωθεί στη Σεβάστεια από την κοινότητα των αλεβιτών. Στη συνέχεια οι διαδηλωτές είχαν επιτεθεί και βάλει φωτιά στο ξενοδοχείο.
Η μουσική παράσταση «ASTORIA» μάς μεταφέρει στη Νέα Υόρκη του Μεσοπολέμου, εκεί όπου μια μικρή Ελλάδα γεννιέται μέσα σε ένα καφενείο στην καρδιά της Αστόριας και το τραγούδι γίνεται φωνή, παρηγοριά και αντίσταση.