Σε φυλάκιση 2,5 ετών καταδικάστηκε τελικά ο Ινδονήσιος κληρικός Αμπού Μπασίρ
Στα «μαλακά» έπεσε ο Ινδονήσιος Αμπού Μπασίρ, ο οποίος κατηγορήθηκε για ηθική αυτουργία στην πολύνεκρη βομβιστική επίθεση κατά του ξενοδοχείου Marriott και στις επιθέσεις στο Μπαλί, το 2002. Καταδικάστηκε σε φυλάκιση 2,5 ετών.
30
Στα «μαλακά» έπεσε ο Ινδονήσιος κληρικός Αμπού Μασάρ Μπασίρ, ο οποίος κατηγορήθηκε για ηθική αυτουργία στην πολύνεκρη βομβιστική επίθεση κατά του ξενοδοχείου Marriott και στις επιθέσεις στο Μπαλί, το 2002. Καταδικάστηκε σε φυλάκιση 2,5 ετών.
Ο ίδιος ο Μπασίρ είχε από την πρώτη σιτγμή αρνηθεί τις κατηγορίες για την επίθεση στο ξενοδοχείο, αλλά και στα νυχτερινά κέντρα του Μπαλί, το 2002, όταν είχαν χάσει τη ζωή τους 202 άτομα, κυρίως Αυστραλοί τουρίστες.
Όπως μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, οι δικαστές αποφάνθηκαν ότι στη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας δεν αποδείχθηκε η κατηγορία της ηθικής αυτουργίας. Τελικά, τον έκριναν «ένοχο συνωμοσίας» με την ανάλογη ποινή.
Φτάνοντας στο δικαστήριο σήμερα ο ίδιος ο Μπασίρ κάλεσε τους οπαδούς του να παραμείνουν ψύχραιμοι. «Μια απόφαση που δεν θα με ελευθερώνει είναι άδικη. Όμως όταν θυμώνουμε πρέπει να βάζουμε όρια. Δεν πρέπει να υπάρξουν καταστροφές» τόνισε.
Οι εισαγγελείς είχαν προτείνει ποινή κάθειρξης οκτώ ετών, θεωρώντας ότι παρόλο που δεν βρισκόταν στην περιοχή των επιθέσεων, γνώριζε για τα σχέδια των εξτρεμιστών και δεν έκανε τίποτα για να τους σταματήσει.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ισπανία: 6 νεκροί σε δασική πυρκαγιά στην Αλμερία – Ορισμένοι βρέθηκαν μέσα στα αυτοκίνητά τους
- Η κυβέρνηση Τραμπ χαλαρώνει τους κανόνες για τις εκπομπές ρύπων από βαριά φορτηγά
- Τσεχία: Πυρκαγιά καταστρέφει 70.000 ζευγάρια παπούτσια της εμβληματικής υποδηματοποιίας Bata
- Τι είπε ο Εμπαπέ για την κατάστασή του και για την πρόκριση της Γαλλίας: «Είμαι εδώ για να κερδίσω»
- Οδηγός ανθρωπιστικής βοήθειας πυροβολήθηκε στο κεφάλι από στρατιώτη του Ισραήλ ενώ στέκονταν με τα χέρια ψηλά
- Συναγερμός στη Γαλλία, ο Εμπαπέ αποχώρησε τραυματίας και έβαλε πάγο στο πόδι (vids)
- Volkswagen: Εγκρίθηκαν μέτρα εξυγίανσης χωρίς, προς το παρόν, απολύσεις και κλείσιμο εργοστασίων
- Γαλλία-Μαρόκο 2-0: Οι «μάγοι» της Γαλλίας πήραν το πρώτο εισιτήριο για τους «4» (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442