Οριακή μείωση της ανεργίας στο 10,1% το τρίτο τρίμηνο του 2004
Οριακή μείωση στο 10,1% σημείωσε το ποσοστό ανεργίας στο τρίτο τρίμηνο του 2004, από 10,2% το δεύτερο τρίμηνο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε την Τετάρτη η ΕΣΥΕ. Η ανεργία πλήττει κυρίως τους νέους 15-29 ετών, όπου η ανεργία ανέρχεται στο 19,9%.
27
Οριακή μείωση στο 10,1% σημείωσε το ποσοστό ανεργίας στο τρίτο τρίμηνο του 2004, από 10,2% το δεύτερο τρίμηνο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε την Τετάρτη η ΕΣΥΕ.
Ειδικότερα, το τρίτο τρίμηνο του 2004 485.897 άτομα αναζητούσαν εργασία και μάλιστα το 85,1% δηλώνει ότι ήταν διατεθειμένο να εργαστεί είτε με πλήρη είτε με μερική απασχόληση. Η ανεργία πλήττει κυρίως τους νέους 15-29 ετών, όπου το ποσοστό ανεργίας ανέρχεται σε 19,9%. Στις νέες γυναίκες το αντίστοιχο ποσοστό φθάνει το 27,5% του ενεργά οικονομικού πληθυσμού.
Εξάλλου, το ποσοστό ανεργίας στις γυναίκες (15,8%) εξακολουθεί να είναι υπερδιπλάσιο από εκείνο των ανδρών (6,1%).
Ως προς το επίπεδο εκπαίδευσης τα ποσοστά ανεργίας βρίσκονται πάνω από το συνολικό ποσοστό κυρίως στους αποφοίτους μέσης ή ανώτερης εκπαίδευσης, ενώ χαμηλότερα ποσοστά παρατηρούνται στα λεγόμενα «άκρα», δηλαδή στους αποφοίτους της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και όσους έχουν απολυτήριο δημοτικού.
Ειδικότερα, η ανεργία για τους κατόχους διδακτορικού ή μεταπτυχιακού τίτλου φτάνει το 7,2%, τους κατόχους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης το 8,4%, ενώ για εκείνους οι οποίοι έχουν πτυχίο Ανώτερης Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, η ανεργία φθάνει το 12,2%.
Εξάλλου, με απολυτήριο μέσης εκπαίδευσης οι άνεργοι φτάνουν το 11,4%, με απολυτήριο τριτάξιας μέσης εκπαίδευσης το 10,3%, με απολυτήριο δημοτικού το 8% και με μερικές τάξεις δημοτικού το 5,9%. Τέλος, η ανεργία για όσους δεν έχουν πάει καθόλου σχολείο φθάνει το 11,6%.
Κατά περιφέρεια
Τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας εντοπίζονται στην περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας (16,4%), της Δυτικής Ελλάδας (13%), της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης 12,6%, της Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας (12,2%) και της κεντρικής Μακεδονίας επίσης 12,2%.
Τα χαμηλότερα ποσοστά ανεργίας εντοπίζονται στην Κρήτη (5,8%) και στα Ιόνια νησιά (4,7%).
Το ποσοστό των «νέων ανέργων», δηλαδή όσων εισέρχονται για πρώτη φορά στην αγορά εργασίας αναζητώντας απασχόληση, ανέρχεται στο 42,4% του συνόλου των ανέργων. Εξάλλου, οι μακροχρόνια άνεργοι, (πάνω από 12 μήνες) αποτελούν το 57,6% του συνόλου.
Σε ό,τι αφορά τα ποσοστά ανεργίας των ατόμων με ξένη υπηκοότητα το ποσοστό ανεργίας καταγράφεται στο 8,5%.
Τέλος, σύμφωνα πάντα με την ΕΣΥΕ ο αριθμός των απασχολουμένων το τρίτο τρίμηνο του 2004 ανήλθε σε 4.342.000 άτομα, ενώ το ποσοστό μερικής απασχόλησης παραμένει χαμηλό και ανέρχεται μόνο στο 4,5% των απασχολουμένων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Η επί 25 χρόνια υπεύθυνη κάστινγκ των ταινιών του Τζέιμς Μποντ δεν θέλει να αλλάξει η «συνταγή»
- Γερμανία: Ένας 68χρονος νάρκωνε, βίαζε και βιντεοσκοπούσε τα θύματά του
- Φιάσκο το αυστραλιανό σχέδιο που θα κρατούσε τα παιδιά μακριά από τα social media
- Είναι μύθος: Ο Χάαλαντ επέστρεψε στη Νορβηγία με… ρακούν στο χέρι (vids, pics)
- Πυρκαγιά σε αγροτική έκταση στην περιοχή Ύπατο Θήβας
- Ανεξάρτητος από σήμερα ο Ανδρέας Παναγιωτόπουλος – Αποχώρησε από την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ
- Νέα κοινωνική δομή ετοιμάζεται στο Δήμο Αθηναίων
- Ο Τζόουνς Γκαρσία σχολίασε ξανά σε ανάρτηση του Μοντέρο για τον Ολυμπιακό (pic)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/usukhbayar-gankhuyag-m_MdXo-axyg-unsplash-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442