
Έρευνα για την υπόθεση Κουλουσούσα ζητά η Ιερά Σύνοδος από τον Θεσσαλιώτιδος
Η Ιερά Σύνοδος κάλεσε την Τρίτη τον μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος Θεόκλητο να ερευνήσει το δημοσίευμα που αφορά τον αρχιμανδρίτη Σεραφείμ Κουλουσούσα, σύμφωνα με το οποίο είχε αποπειραθεί να αυτοκτονήσει. Οι ιεράρχες συζήτησαν και τα μέτρα για την κάθαρση.
53
Να διενεργήσει έρευνα για την υπόθεση Κουλουσούσα έδωσε στον μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος Θεόκλητο η Ιερά Σύνοδος, που συνεδρίασε εκ νέου την Τρίτη.
Η Σύνοδος αποφάσισε ομόφωνα να αποστείλει έγγραφο στον μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος Θεόκλητο, για την υπόθεση του αρχιμανδρίτη Σεραφείμ Κουλουσούσα. Αφορμή στάθηκε δημοσίευμα της εφημερίδας Αυριανή, σύμφωνα με το οποίο ο αρχιμανδρίτης Σ. Κουλουσούσας που ανήκε στην κανονική δικαιοδοσία του μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος, αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει με ηρεμιστικά χάπια.
Ο αρχιμανδρίτης αποσπάστηκε στο ιδιαίτερο γραφείο του Αρχιεπισκόπου, από όπου παραιτήθηκε τον Ιανουάριο χωρίς από τότε να γνωρίζει κανείς με βεβαιότητα πού βρίσκεται. Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες βρίσκεται στο εξωτερικό.
Ο μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος καλείται τώρα, «να διερευνήσει το θέμα, να πράξει τα δέοντα και να ενημερώσει σχετικά την Διαρκή Ιερά Σύνοδο», όπως αναφέρει η ανακοίνωση.
Ο εκπρόσωπος Τύπου της Ιεράς Συνόδου, μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος, ρωτήθηκε και για τον μοναχό Νικόδημο Φαρμάκη από τη «Χρυσοπηγή», ο οποίος φέρεται να συμμετείχε στην προσπάθεια εκλογής του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων. Ο εν λόγω μοναχός ελέχθη ότι βρίσκεται υπο περιορισμόν από τον μητροπολίτη Πειραιώς.
Ερωτηθείς ο μητροπολίτης Σύρου αν ο Αρχιεπίσκοπος ή η Ιερά Σύνοδος είναι ενοχλημένη από τη στάση της κυβέρνησης, ο κ.Δωρόθεος απάντησε ότι «είμαστε ικανοποιημένοι από τις δηλώσεις του πρωθυπουργού στην κοινοβουλευτική ομάδα και πρόσθεσε ότι η Εκκλησία έχει τους μηχανισμούς για να προχωρήσει στην αυτοκάθαρση».
Όπως μετέδωσε ο ANT1, η Ιερά Σύνοδος επίσης συζήτησε τα μέτρα για την αντιμετώπιση της κρίσης στην Εκκλησία, που θα προτείνει ο αρχιεπίσκοπος στην Ιεραρχία που θα συνεδριάσει την Παρασκευή και το Σάββατο.
Το απόγευμα της Τρίτης, ο κ. Χριστόδουλος συνέχισε τον κύκλο συναντήσεων που έχει με μητροπολίτες, εν όψει της σύκλησης της Ιεραρχίας, συζητώντας με ακόμη επτά ιεράρχες. Η σειρά των επαφών θα συνεχιστεί και την Πέμπτη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ,ΜΠΕ
- Ακαδημία Πλάτωνος: Συναγερμός για μεγάλη πυρκαγιά σε διαμέρισμα 3ου ορόφου – Εκκενώνεται η πολυκατοικία
- Αυτοκίνητο: Οι έλληνες οδηγοί επιλέγουν να αγοράσουν SUV που ανήκουν στη Β κατηγορία
- Γάζα: 2 οδηγοί υδροφόρων σκοτώθηκαν από ισραηλινά πυρά, καταγγέλλει η UNICEF
- Ιρακινό Κουρδιστάν: 3 ιρανοί Κούρδοι σκοτώθηκαν από πλήγματα που αποδίδονται στην Τεχεράνη
- Ρωσικό πετρέλαιο: Η κυβέρνηση των ΗΠΑ παρατείνει τελικά την προσωρινή αναστολή των κυρώσεων
- Τραμπ: Η εξέταση αρχείων για τα UFO φέρνει στο φως ενδιαφέροντα έγγραφα