
Συνάντηση Καραμανλή – Μπασιάκου εν μέσω σφοδρής κριτικής των «γαλάζιων» αγροτών
Συνεργασία με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης είχε την Παρασκευή στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κ.Καραμανλής και συζητήθηκαν οι προοπτικές που διανοίγονται στον αγροτικό τομέα, κυρίως μετά το 2006. Σφοδρή κριτική από ΣΥΔΑΣΕ.
27
Συνεργασία με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης είχε την Παρασκευή στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κ.Καραμανλής και συζητήθηκαν οι προοπτικές που διανοίγονται στον αγροτικό τομέα, κυρίως μετά το 2006.
Ο κ. Μπασιάκος τόνισε πως θέση της κυβέρνησης είναι ότι πρέπει να εξασφαλιστούν όλα τα περιθώρια κοινοτικής στήριξης, να αναδειχθούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας και να δοθεί στους αγρότες «η προοπτική που τους αρμόζει».
Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ανέφερε ότι θα κατατεθεί στη Βουλή νομοσχέδιο για την αναδιοργάνωση των υπηρεσιών του υπουργείου, ενώ σημείωσε πως θα πρέπει να εξασφαλιστεί η υποστήριξη με κάθε συμβατό τρόπο με το εθνικό δίκαιο και την ΕΕ της ανταγωνιστικότητας της γεωργίας και της παραμονής των αγροτών στην ύπαιθρο.
Υπογράμμισε ακόμη πως θα πρέπει να αξιοποιηθούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας και του αγροτικού τομέα στο έντονα ανταγωνιστικό περιβάλλον μετά το 2006, ενώ υποστήριξε ότι το υπουργείο εξασφάλισε το προηγούμενο διάστημα την έγκαιρη καταβολή των επιδοτήσεων και των αποζημιώσεων.
Τέλος, ο κ. Μπασιάκος μίλησε για υψηλή απορροφητικότητα των κοινοτικών πόρων από το Γ΄ΚΠΣ και για απλοποίηση των σχετικών διαδικασιών.
«Γαλάζια πυρά» κατά Μπασιάκου
Εν τω μεταξύ, την Πέμπτη η ΣΥΔΑΣΕ (που πρόσκειται στη ΝΔ) κατηγόρησε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για καθυστερήσεις στην προώθηση των διαδικασιών εφαρμογής της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής.
«Οι Έλληνες αγρότες παρακολουθούν με ανησυχία την προετοιμασία για τη λειτουργία της νέας ΚΑΠ στη χώρα μας, καθώς μέχρι τώρα δεν έχουν καθοριστεί ακόμα τα ποσοστά των αποσυνδεδεμένων και συνδεδεμένων με την παραγωγή κοινοτικών ενισχύσεων και επιδοτήσεων» επισήμανε ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας, Γ.Παναγιωτόπουλος.
Η ΣΥΔΑΣΕ εκτιμά ότι η νέα ΚΑΠ θα οδηγήσει σε μείωση του αριθμού των αγροτών, της παραγωγής και των εισροών από τα κοινοτικά ταμεία και ζητά από την ηγεσία του υπουργείου να συγκαλέσει το συντομότερο δυνατόν το Εθνικό Συμβούλιο Αγροτικής Πολιτικής, προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα ένας ευρύς διάλογος για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της νέας ΚΑΠ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Συνταγή: Κεφτεδάκια κοτόπουλου
- Τι μπορεί να συμβεί στο σώμα σου όταν δεν βάζεις πρωτεΐνη στη διατροφή σου;
- Ο Ζοχράν Μαμντάνι εξακολουθεί να βγάζει χρήματα ως ράπερ
- Οι Ιάπωνες ξέρουν – Είναι το ikigai το «μυστικό» για μια πιο χαρούμενη ζωή;
- Δοκιμάζοντας τις αντοχές της χριστιανικής Δεξιάς – Η αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά του Τραμπ δημιουργεί προβλήματα
- Σε «θλιβερά χαμηλά επίπεδα» η κάλυψη της βίας κατά των γυναικών από τα ΜΜΕ


