
Προσάραξη πλοίου με 35 επιβαίνοντες στις ακτές της Χίου
Στις βορειοδυτικές ακτές της Χίου προσάραξε τα ξημερώματα της Παρασκευής το φορτηγό-οχηματαγωγό πλοίο «Αρίων», που εκτελούσε το δρομολόγιο Πειραιά - Χίο - Μυτιλήνη, έπειτα από βλάβη του πηδαλίου. Σώοι και οι 35 επιβαίνοντες.
28
Στις βορειοδυτικές ακτές της Χίου προσάραξε τα ξημερώματα της Παρασκευής το φορτηγό-οχηματαγωγό πλοίο «Αρίων», έπειτα από βλάβη του πηδαλίου.
Στο πλοίο, που εκτελούσε το δρομολόγιο Πειραιά – Χίο – Μυτιλήνη, επέβαιναν συνολικά 35 άτομα, εκ των οποίων 15 μέλη του πληρώματος.
Από την προσάραξη, 25 μέτρα από την ακτή, παρουσιάσθηκε εισροή υδάτων στο μηχανοστάσιο, με αποτέλεσμα ο πλοίαρχος του πλοίου να καλέσει σε βοήθεια.
Στην περιοχή έσπευσαν ναυαγοσωστικό σκάφος, δύο ελικόπτερα Super Puma, καθώςκαι ένα μεταγωγικό αεροσκάφος C-130.
Μέχρι τις 07:30 είχαν διασωθεί και μεταφερθεί στο αεροδρόμιο της Χίου οι 20 επιβάτες. Με εντολή του Λιμενικού τα 15 μέλη του πληρώματος παρέμειναν στο motor-ship για λόγους ασφάλειας του πλοίου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- «Δεν πάει άλλο»: Πορεία με τρακτέρ στα Τρίκαλα – Οι αγρότες κατήγγειλαν την κυβέρνηση
- Αυστραλία – Αίγυπτος: Ο Εμάν Ασούρ άνοιξε το σκορ νωρίς για τους «Φαραώ» (vid)
- Σπάνιος πυροστρόβιλος καταγράφηκε από τις αρχές εντός της Ζώνης Αποκλεισμού του Τσερνόμπιλ [βίντεο]
- Το NBA περικόπτει προσωπικό στις ΗΠΑ και επενδύει στην Ευρώπη
- Από τα «μας κυνηγούν» στα «δεν ήξερα» η Καρυστιανού: Τι ισχυρίστηκε για την αγορά ακινήτου μέσω πλειστηριασμού
- Μεσσηνία: Εντοπίστηκε μεγάλη φυτεία κάνναβης με 1.532 δενδρύλλια – Είχαν εγκαταστήσει 6 χιλιόμετρα λάστιχο ποτίσματος


