
Διαβήματα της Λευκωσίας λόγω αύξησης του αριθμού των εποίκων στα Κατεχόμενα
Σε έντονα διπλωματικά διαβήματα σε όλα τα επίπεδα έχει προβεί η Λευκωσία, λόγω της αύξησης του αριθμού των Τούρκων εποίκων στα Κατεχόμενα. Ο Βρετανός ΥΠΕΞ επαναλαμβάνει ότι η Αγκυρα είναι υποχρεωμένη να αναγνωρίσει την Κυπριακή Δημοκρατία.
30
Σε έντονα διπλωματικά διαβήματα σε όλα τα επίπεδα έχει προβεί η Λευκωσία, λόγω της αύξησης του αριθμού των Τούρκων εποίκων στα Κατεχόμενα. Ο Βρετανός ΥΠΕΞ επαναλαμβάνει ότι η Αγκυρα είναι υποχρεωμένη να αναγνωρίσει την Κυπριακή Δημοκρατία.
Η αύξηση του αριθμού των εποίκων γίνεται με το πρόσχημα των εποχικών εργατών, ανεβάζοντας το συνολικό τους αριθμό στις 155 χιλιάδες.
Η υπεύθυνη Κυπριακού στο υπουργείο Εξωτερικών, Ερατώ Μαρκουλλή, δήλωσε ότι η κυβέρνηση συνεχίζει τα διπλωματικά διαβήματα σε όλα τα επίπεδα, ενώ οι διπλωματικές αποστολές στο εξωτερικό θέτουν συνεχώς το ζήτημα των εποίκων και το θέμα των περιουσιών των Ελληνοκυπρίων στα κατεχόμενα.
Στην Ουγγαρία ο Τ.Παπαδόπουλος
Επίσημη επίσκεψη στην Ουγγαρία πραγματοποίησε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος. Ο Ούγγρος πρωθυπουργός Φέρεντς Γκιούρτσανι τόνισε ότι η Τουρκία πρέπει να προχωρήσει στην de facto αναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας, προτού αρχίσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις.
Ο κ. Γκιούρτσανι εξέφρασε την άποψη ότι θα περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα έως ότου βρεθεί λύση για την αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων, αλλά τόνισε ότι στον βραχυπρόθεσμο στόχο θα πρέπει να γίνει τουλάχιστον η διεθνής νομική αναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Καθησυχάζει το Φόρεϊν Όφις
Η Τουρκία είναι υποχρεωμένη στο πλαίσιο της ΕΕ να αναγνωρίσει την Κυπριακή Δημοκρατία, δήλωσε σήμερα ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Τζακ Στρο.
Ο επικεφαλής του Φόρεϊν Όφις διαβεβαίωσε ότι δεν είναι πρόθεση του Λονδίνου να δώσει οποιασδήποτε μορφής αναγνώριση στο κατοχικό καθεστώς.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Ιράν: Μεγάλη πετρελαιοκηλίδα εντοπίστηκε στον Κόλπο – Κινείται προς νότο, γράφει η New York Times
- Ιράν: Ο πρωθυπουργός του Κατάρ τάσσεται από την Ουάσιγκτον υπέρ της διαπραγμάτευσης
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: Ενα drone αυτοκτονίας made in kiev
- Ο οίκος αξιολόγησης Fitch διατηρεί το “BBB” για την ελληνική οικονομία
- Ρωσία και Ιράν επανεκκινούν την κατασκευή του πυρηνικού εργοστασίου του Μπουσέχρ
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 09.05.2026]

