Δεν ενδιαφέρεται -προς το παρόν- ο Χρ.Πολυζωγόπουλος για τη θέση γραμματέα του ΠΑΣΟΚ
Διέψευσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Χρήστος Πολυζωγόπουλος ότι ενδιαφέρεται για τη θέση του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας κατά την παρουσίαση του Σχεδίου Καταστικού του ΠΑΣΟΚ. Από την εκδήλωση απουσίασαν τα πρωτοκλασάτα στελέχη του Κινήματος.
71
Χωρίς την παρουσία πρωτοκλασάτων στελεχών του ΠΑΣΟΚ έγινε, την Τρίτη, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, η παρουσίαση του Σχεδίου του νέου Καταστατικού του Κινήματος από τους συντάκτες του, Μιλτιάδη Παπαϊωάννου και Κώστα Μποτόπουλο.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης έγιναν πολλές παρατηρήσεις σε επιμέρους θέματα και φάνηκε ότι η γενική φιλοσοφία του Σχεδίου του νέου Καταστατικού είναι αποδεκτή από το σύνολο του οργανωμένου ΠΑΣΟΚ.
Κατόπιν αυτού, το ενδιαφέρον εστιάστηκε στην τοποθέτηση του προέδρου της ΓΣΕΕ Χρήστου Πολυζωγόπουλου, τον οποίο δημοσίευμα της εφημερίδας Έθνος την Τρίτη έφερε ως βέβαιο νέο γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, ύστερα μάλιστα από συμφωνία μεταξύ του ιδίου και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιώργου Παπανδρέου.
Στην τοποθέτησή του ο κ. Πολυζωγόπουλος διέψευσε το δημοσίευμα, τονίζοντας ότι ο ίδιος δεν ενδιαφέρεται να διεκδικήσει τη θέση του γραμματέα. Περιέγραψε όμως το ρόλο του γραμματέα, ανεξάρτητα από το αν θα διεκδικούσε ή όχι ο ίδιος τη θέση.
Η θέση του προέδρου της ΓΣΕΕ είναι ότι ο γραμματέας πρέπει να είναι μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου, το οποίο θα εκλέγεται από το συνέδριο. Ο γραμματέας θα εκλέγεται από το Εθνικό Συμβούλιο μεταξύ των μελών του Πολιτικού Συμβουλίου, ώστε να έχει αυξημένη πολιτική ισχύ.
Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ επανέλαβε ότι δεν τον ενδιαφέρει να διεκδικήσει τη θέση του γραμματέα, καθώς και ότι δεν γνωρίζει ποιες είναι οι προθέσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ σχετικά τόσο με το ρόλο του γραμματέα όσο και για το πρόσωπο που θα επιθυμούσε να καταλάβει τη θέση αυτή.
Με αυτό τον τρόπο άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να επανεξετάσει τη θέση του σε περίπτωση κατά την οποία θα του το ζητήσει ο πρόεδρος του Κινήματος.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Ο τυφώνας «Bavi» σαρώνει την Ανατολική Ασία – Συναγερμός σε Ιαπωνία, Ταϊβάν και Κίνα
- Η τελευταία γυναίκα που απαγχονίστηκε στη Βρετανία δικαιώνεται 71 χρόνια μετά – Η ιστορία της Ρουθ Έλις
- «Πυρά» Ανδρουλάκη σε Μητσοτάκη για ακρίβεια: «Η κοροϊδία έχει και τα όριά της, προσπαθείτε να κάνετε το άσπρο – μαύρο»
- Πολωνία: Μια 5χρονη έμεινε μόνη της στην αποβάθρα όταν το τρένο έφυγε με την οικογένειά της [βίντεο]
- Στράτος Φαναράς: Δεν υπάρχουν κρυφές δημοσκοπήσεις, υπάρχουν δημοσκοπήσεις που δεν δημοσιεύονται
- Κλαίει η… γεωγραφία: Αμερικανίδα δημοσιογράφος «διχοτόμησε» Βοσνία και Ερζεγοβίνη – «Οι ΗΠΑ έπαιξαν με αυτές τις δύο μικρές χώρες» (vid)
- «Κοινωνία Ώρα MEGA»: Σταθερό ραντεβού με την ενημέρωση και το καλοκαίρι
- Διευκόλυνση πρόσβασης σε παραλίες για ανθρώπους με κινητικές δυσκολίες από τον Δήμο Παγγαίου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)














![Πολωνία: Μια 5χρονη έμεινε μόνη της στην αποβάθρα όταν το τρένο έφυγε με την οικογένειά της [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/uid_e04b5d44fc204a1bb9eae4b486e5a850_width_1200_play_0_pos_0_gs_0_height_675-315x220.webp)








































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442