Η Βραζιλία αναλαμβάνει μεσολαβητικό ρόλο στην κρίση μεταξύ Κολομβίας και Βενεζουέλας
Την πρόθεση να αναλάβει μεσολαβητικό ρόλο στη σοβαρότερη κρίση που έχει ξεσπάσει ποτέ ανάμεσα στη Βενεζουέλα και την Κολομβία εξέφρασε η προεδρία της Βραζιλίας. Κολομβία και Βενεζουέλα θα καθήσουν και πάλι στο τραπέζι, δήλωσε εκπρόσωπος της Βραζιλίας.
38
Την πρόθεση να αναλάβει μεσολαβητικό ρόλο στην κρίση που έχει ξεσπάσει μεταξύ Βενεζουέλας και Κολομβίας εξέφρασε η προεδρία της Βραζιλίας.
Η κρίση ξέσπασε με αφορμή τη σύλληψη ενός αντάρτη στην πρωτεύουσα της Βενεζουέλας. Η Βενεζουέλα υποστήριξε ότι οι κολομβιανές αρχές απήγαγαν τον Ροδρίγκο Γκράντα, ηγετικό στέλεχος της ανταρτικής οργάνωσης FARC, ο οποίος είχε συλληφθεί στην πρωτεύουσα Καράκας. Οι κατηγορίες αυτές έδωσαν αφορμή, για να ξεσπάσει η πιο σοβαρή αντιπαράθεση ανάμεσα στις δύο γειτονικές χώρες.
«Ο υπουργός Εξωτερικών Κέλσο Αμορίμ θα συντονίσει τις πρωτοβουλίες της Βραζιλίας με στόχο να καθήσουν και πάλι στο τραπέζι η Βενεζουέλα και η Κολομβία» ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της προεδρίας της Βραζιλίας Αντρε Σίνγκερ.
Η ανακοίνωση αυτή έγινε μετά την δήλωση της υπουργού Εξωτερικών της Κολομβίας Καρολίνα Μπάρκο ότι ο πρόεδρος της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα προσφέρθηκε να μεσολαβήσει για να ξεπερασθεί η κρίση μεταξύ Βενεζουέλας και Κολομβίας.
Ο Σίνγκερ επιβεβαίωσε εξάλλου ότι ο Λούλα συναντήθηκε την Τετάρτη με τον Κολομβιανό ομόλογό του Αλβάρο Ουρίμπε στην πόλη Λετίσια και στη συνέχεια, την Πέμπτη, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Βενεζουέλας Ούγο Τσάβες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Δέκα πτώματα βρέθηκαν στο Μεξικό, πέντε εκ των οποίων κρέμονταν μαζί από γέφυρα με ένα μήνυμα
- «Τίτλοι τέλους» από τον Άντι Μπέρναμ στην ψηφιακή ταυτότητα που προωθούσε ο Κιρ Στάρμερ
- Δείτε την απονομή των χάλκινων μεταλλίων στην Αγγλία (vid)
- Το Ισραήλ σκότωσε πενταμελή οικογένεια στη Γάζα – Ένα παιδί έλειπε την ώρα της επίθεσης – Δέκα νεκροί συνολικά
- Αποδοκιμασίες επειδή ο Μπέλιγχαμ έδωσε το πέναλτι στον Σάκα για να κάνει χατ τρικ (vid)
- Πώς οι ΗΠΑ ενίσχυσαν την ήπια ισχύ τους με το Μουντιάλ
- Τρομερός Εμπαπέ: Έγινε πρώτος σκόρερ στην ιστορία των Μουντιάλ (vid)
- Γαλλία-Αγγλία 4-6: Απίστευτο ματς, οι Άγγλοι προηγήθηκαν 4-0 και παραλίγο να χάσουν την τρίτη θέση (vids)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 19.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ken-cheung-taUfUHLylIo-unsplash-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442