Προς τις 2.900 μονάδες ανέρχεται το Χρηματιστήριο την Παρασκευή
Ανοδικές τάσεις επικρατούν στο Χρηματιστήριο την Παρασκευή, λίγο μετά το μέσο των συναλλαγών, με το γενικό δείκτη να κινείται κοντά στην περιοχή των 2.900 μονάδων, καθώς οι επενδυτές στρέφονται στους περισσότερους κλάδους.
27
Ανοδικές τάσεις επικρατούν στο Χρηματιστήριο την Παρασκευή, λίγο μετά το μέσο των συναλλαγών, καθώς οι επενδυτές στρέφονται στους περισσότερους κλάδους.
Ο γενικός δείκτης ενισχύεται κατά 0,35% στις 2.901,59 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφώνεται στα 91,6 εκατ. ευρώ.
Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σημειώνουν μικρές απώλειες, με «οδηγό» τις μετοχές του τεχνολογικού κλάδου.
Στη Σοφοκλέους το επενδυτικό ενδιαφέρον στρέφεται κυρίως στη μεσαία κεφαλαιοποίηση. Την περαιτέρω άνοδο της αγοράς συγκρατούν οι πιέσεις που δέχονται οι τραπεζικές μετοχές.
Ο FTSE/ASE 140 ενισχύεται κατά 0,23% στις 3.422,12 μονάδες και ο FTSE/ASE 20 σημειώνει άνοδο 0,05% στις 1.625,03 μονάδες. Ο FTSE/ASE Mid Cap 40 ενισχύεται κατά 1,10% και ο FTSE/ΑSE Small Cap 80 καταγράφει κέρδη 1,09%.
Οι περισσότεροι κλαδικοί δείκτες είναι σε θετικό έδαφος. Τα υψηλότερα κέρδη σημειώνουν οι εταιρείες Διαχείρισης Ακίνητης Περιουσίας (+2,84%) και τις μεγαλύτερες απώλειες οι εταιρείες Επενδύσεων (-0,63%).
Την υψηλότερη αξία συναλλαγών σημειώνουν οι μετοχές της Τράπεζας Πειραιώς (-1,36% στα 14,52 ευρώ), της Εθνικής Τράπεζας (-0,30% στα 26,50 ευρώ) και της ΓΕΚ (+7,41% στα 4,06 ευρώ).
Από τις μετοχές που διακινούνται, 147 ενισχύονται, 130 υποχωρούν και 144 παραμένουν αμετάβλητες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «Η κλιμάκωση των ουκρανικών επιθέσεων καταφέρνει μόνο να παρατείνει τον πόλεμο», δηλώνει το Κρεμλίνο
- Άντζελα Δημητρίου: Αποχαιρέτησε την Μπόνι Τάιλερ με μια κοινή τους φωτογραφία
- Ισπανία: Συγκλονιστικά βίντεο από τη φονική φωτιά – 12 νεκροί – Κάηκαν μέσα στα αυτοκίνητά τους
- Ολυμπιακός: Το «ερυθρόλευκο» δείπνο και το τραγούδι του Σμαΐλοβιτς (vid)
- Βάγια Νέστορα: Σε εξέλιξη επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής – Τρεις συλλήψεις
- Κάποιοι ξεχνάνε τι ήταν το ΠΑΣΟΚ και γιατί μπόρεσε να αλλάξει τη χώρα
- Ο Κάνααν και το σχόλιο για τον Παναθηναϊκό
- Πώς η Ευρώπη κατάφερε να κάνει τα περισσότερα ύδατα κολύμβησης της «εξαιρετικά»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442