Σάββατο 18 Απριλίου 2026
weather-icon 21o
Τρεις νέους σταθμούς θα αποκτήσει η γραμμή Εθνικής Αμυνας του μετρό έως το 2008

Τρεις νέους σταθμούς θα αποκτήσει η γραμμή Εθνικής Αμυνας του μετρό έως το 2008

Την έναρξη της δημοπράτησης των έργων για τρεις νέους σταθμούς του μετρό στη γραμμή Μοναστηράκι-Εθνική Αμυνα-Δουκίσης Πλακεντίας ανακοίνωσε ο Γ.Σουφλιάς. Το 2007 θα είναι έτοιμοι οι σταθμοί Χολαργός και Νομισματοκοπείο· το 2008 της Αγίας Παρασκευής.

53

Την έναρξη της δημοπράτησης των έργων για τρεις νέους σταθμούς του μετρό στη γραμμή Μοναστηράκι-Εθνική Αμυνα-Δουκίσης Πλακεντίας ανακοίνωσε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς την Παρασκευή.

Συγκεκριμένα, το 2007 θα είναι έτοιμοι οι σταθμοί Χολαργός και Νομισματοκοπείο, ενώ ο σταθμός της Αγίας Παρασκευής θα αργήσει περισσότερο, καθώς -λόγω προηγούμενων διαφωνιών για την χωροθέτηση του σταθμού-, κατά τη διάνοιξη της σήραγγας δεν είχε κατασκευαστεί το κέλυφός του. Έτσι, ο συγκεκριμένος σταθμός θα ολοκληρωθεί το 2008.

Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς, μετά από σύσκεψη που είχε το πρωί της Παρασκευής, με τους δημάρχους της περιοχής, ανακοίνωσε την έναρξη των διαδικασιών δημοπράτησης των έργων για τους τρεις σταθμούς, προϋπολογισμού 80 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, διευκρίνισε ότι το καλοκαίρι του 2007 θα κλείσει, λόγω των έργων, για τρεις μήνες η γραμμή από το Νομισματοκοπείο έως το Χαλάνδρι και η κυκλοφορία θα γίνεται στο σημείο αυτό με λεωφορεία.

Επιπλέον, ο κ. Σουφλιάς ανακοίνωσε ότι τον ερχόμενο Μάρτιο θα δημοπρατηθεί η επέκταση της γραμμής από τον Αγιο Δημήτριο μέχρι το Ελληνικό, μήκους 5,5 χιλιομέτρων και προϋπολογισμού 400 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, τον προσεχή Ιούνιο θα ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για το Μετρό Θεσσαλονίκης και εντός Ιουλίου θα εγκατασταθεί ο εργολάβος που θα κατασκευάσει το έργο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 18 Απριλίου 2026
Cookies