Δοκιμαστική διαδρομή για τον προαστιακό σιδηρόδρομο, με επιβάτη τον Μ.Λιάπη
Επιτυχώς πραγματοποιήθηκε η πρώτη δοκιμαστική διαδρομή του προαστιακού σιδηροδρόμου μεταξύ σταθμού Λαρίσης και Κορίνθου. Στην αμαξοστοιχία επέβαινε ο υπουργός Μεταφορών Μιχάλης Λιάπης, ο οποίος δήλωσε ότι το έργο θα δοθεί προς χρήση τον Μάιο.
53
Επιτυχώς πραγματοποιήθηκε η πρώτη δοκιμαστική διαδρομή του προαστιακού σιδηροδρόμου μεταξύ σταθμού Λαρίσης και Κορίνθου. Στην αμαξοστοιχία επέβαιναν ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Μιχάλης Λιάπης και ο υφυπουργός Τάσος Νεράτζης.
Το δρομολόγιο πραγματοποιήθηκε με έναν από τους ντιζελοκίνητους συρμούς, πλήρως κλιματιζόμενους, που έχει ήδη παραλάβει ο ΟΣΕ και η εταιρεία του προαστιακού. Οι προοπτικές είναι από το 2008 οι συγκεκριμένοι συρμοί να αντικατασταθούν από ηλεκτροκίνητους, καθώς το έργο της ηλεκτροκίνησης θα ενταχθεί προς χρηματοδότηση στο Δ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης.
Προβλήματα παρατηρήθηκαν σε μερικούς σταθμούς σε σχέση με την αποβίβαση και επιβίβαση λόγω της διαφοράς ύψους του βαγονιού από την αποβάθρα. Ο υπουργός Μεταφορών, ωστόσο, δήλωσε ότι το θέμα αυτό θα επιλυθεί μέχρι να δοθεί ο προαστιακός σε εμπορική λειτουργία, τον προσεχή Μάιο.
Το συγκεκριμένο μέσο σταθερής τροχιάς αναμένεται να εξυπηρετήσει χιλιάδες επιβάτες καθημερινώς, καθώς είναι γρήγορο -με ταχύτητες που μπορεί να φτάσουν και τα 200 χιλιόμετρα την ώρα και η διαδρομή Κόρινθος-Αθήνα να γίνεται σε λιγότερο από μία ώρα- άνετο και ασφαλές.
Ο υπουργός Μεταφορών αναφερόμενος στο θέμα της τιμής του εισιτηρίου παρατήρησε ότι είναι ακόμη νωρίς να προσδιοριστεί η τιμή του.
Ο κ. Λιάπης χαρακτήρισε την δοκιμαστική διαδρομή επιτυχή και τόνισε ότι θα επισπευσθούν οι διαδικασίες ολοκλήρωσης των έργων υποδομής, ώστε από τον προσεχή Μάιο να δοθεί ο προαστιακός σιδηρόδρομος σε εμπορική χρήση.
Στη διάρκεια του δρομολογίου, η αμαξοστοιχία, που ξεκίνησε από το σταθμό Λαρίσης σταμάτησε στους τέσσερις σταθμούς, που είναι σχεδόν έτοιμοι, τη Νέα Πέραμο, τα Μέγαρα, την Κινέτα και τους Αγίους Θεοδώρους, για να καταλήξει στο νέο σταθμό της Κορίνθου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Ολυμπιακός: Πότε θα ξεκινήσει η σειρά με τον Κολοσσό – Τα δύο ματς πριν το Final Four
- Ισόβια για τη δολοφονία 34χρονου στις Σέρρες, ανήμερα Πρωτοχρονιάς – Βαριές ποινές και σε τρεις συνεργούς
- Ριάνα: Έκανε τατουάζ ζωγραφιά των παιδιών της
- «Η Ολυμπία αυτή δούλευε σε τουριστικό πρακτορείο» – Έρευνα στη Σαντορίνη για την εξαφάνιση θρίλερ στη Νέα Ιωνία
- Η Βαλένθια «καίει» το ματς με την Μπασκόνια στην ACB για το Game 5 με τον Παναθηναϊκό
- Δένδιας: Σε μια περίοδο πολλαπλών προκλήσεων, η ΕΕ οφείλει να είναι «ασπίδα» απέναντι σε κάθε απειλή κατά των μελών της
- Κώστας Μπακογιάννης στο in: Η υποψηφιότητα για τον Δήμο Αθηναίων, το «ψυγείο» και η πολιτική
- Απίθανος ο μικρός αδερφός του Γιαμάλ: Οδηγάει… Mercedes, φοράει μαύρο γυαλί και «τρελαίνει» τα social media (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 09.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/evgeni-tcherkasski-PcovpDybx9g-unsplash-1-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442