Ανοιχτό το εσωκομματικό μέτωπο της διαμάχης Ρηγίλλης – ΔΑΚΕ
Οξύνεται η αντιπαράθεση της Ρηγίλλης με τη ΔΑΚΕ, μετά και την ανακοίνωση του σωματείου των εργαζόμενων στα ναυπηγεία Ελευσίνας, οι οποίοι, σε σύμπλευση με τη συνδικαλιστική παράταξη της ΝΔ, επιτίθενται στον υφυπουργό Αμυνας Βασίλη Μιχαλολιάκο.
28
Οξύνεται η αντιπαράθεση της Ρηγίλλης με τη ΔΑΚΕ, μετά και την ανακοίνωση του σωματείου των εργαζόμενων στα ναυπηγεία Ελευσίνας, οι οποίοι, σε σύμπλευση με τη συνδικαλιστική παράταξη της ΝΔ, επιτίθενται στον υφυπουργό Αμυνας Βασίλη Μιχαλολιάκο.
Το σωματείο των εργαζομένων στα ναυπηγεία υποστηρίζει ότι ο κ. Μιχαλολιάκος, σε μία έκρηξη οργής, χρησιμοποίησε υβριστικό λεξιλόγιο εναντίον των συνδικαλιστών της ΔΑΚΕ.
Υπενθυμίζεται ότι με επιστολή της η ΔΑΚΕ είχε επιτεθεί με οξείς χαρακτηρισμούς εναντίον του υφυπουργού Αμυνας, αλλά και του επικοινωνιολόγου και στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού Γιάννη Λούλη.
Η Νέα Δημοκρατία αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο διαγραφών για τους «αντάρτες» συνδικαλιστές, τονίζοντας με νόημα ότι με τη στάση τους έχουν θέσει ευατόν εκτός κόμματος.
Ο γραμματέας του κόμματος, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, έχει ουσιαστικά προειδοποιήσει με πειθαρχικά μέτρα τον πρόεδρο της ΔΑΚΕ Κώστα Πουπάκη, ο οποίος είχε κάνει λόγο για κυβερνητικά στελέχη που έχουν μετατρέψει το κράτος σε «δικό τους Βιλαέτι».
Ο πρόεδρος της ΔΑΚΕ διαμηνύει πάντως, μέσω συνεργατών του, ότι απολογείται μόνο σε όσους τον εξέλεξαν και ότι είναι θέμα του κόμματος το τι θα πράξει.
Κληθείς να σχολιάσει το ζήτημα που έχει προκύψει, ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος δήλωσε ότι οι συνδικαλιστές έχουν τις απόψεις τους, αλλά η κυβέρνηση ασκεί την πολιτική και γι αυτήν το θέμα έχει εξαντληθεί.
Σε σχέση με τις δηλώσεις που φέρεται να έκανε ο κ. Μιχαλολιάκος, ο κ. Αντώναρος είπε ότι αυτά αφορούν ισχυρισμούς μεμονωμένων ατόμων.
Σε ερώτηση για το «εάν η ΔΑΚΕ αποτελεί βαρίδι» για την κυβέρνηση, όπως φέρεται να έχει ισχυριστεί ο Γ.Λούλης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε ότι η δράση των συνδικαλιστών στη χώρα έχει προσφέρει πολλά.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μαζική η φυγή προς τη σύνταξη – Υπολογίζεται ότι θα ξεπεράσουν τις 110.000 οι αιτήσεις το πρώτο 6μηνο του 2026
- Βενεζουέλα: Πάνω από 3.300 νεκροί από τους σεισμούς – Θάβουν θύματα με αριθμούς
- ΣΥΡΙΖΑ: Φάμελλος και Πολάκης λύνουν τις διαφορές τους – Έρχονται παραιτήσεις βουλευτών
- ΠΑΣΟΚ: Διεύρυνση στη Θεσσαλονίκη με δύο πρώην βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ
- Πολιτική τυμβωρυχία
- ΝΑΤΟ: Στο επίκεντρο της Συνόδου Κορυφής της Άγκυρας οι αμυντικές δαπάνες και η στήριξη της Ουκρανίας
- Ο Οτσόα έβαλε τα κλάματα μετά τον αποκλεισμό του Μεξικού από την Αγγλία (vid)
- Κρήτη: Ανακοπή καρδιάς υπέστη η δημοσιογράφος Μαρία Αντωνογιαννάκη – Σήμερα το τελευταίο «αντίο»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 06.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/by-xoce-McV40W0W3Nw-unsplash-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442